Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Български вина сред наградените на CWSA 2018

Една млада и обещаваща българска изба отново се завърна от Китай с медали. Аугео Фемили Естейт завоюва два медала от конкурса China Wine and Spirits Awards CWSA 2018 - златен и сребърен.

18 ароматни бели вина от България

Лятото не си е отишло, но сега е онова омагьосващо време между двата сезона, когато цялата природа е узряла. Тепърва ще се радваме на прекрасните топли вечери с ароматите на настъпващата есен, на зрялото грозде и сладките печени чушки. Нашата кухня, макар и не така пикантна като китайската, е наситена с подправки, затова ви предлагаме избор от 18 български вина, както от местни сортове, така и от традиционни, но всяко от тях с подчертано ароматен профил - идеално допълнение за есенните ни блюда.

Пловдив предаде домакинството на Spirits Selection на Лвианг, Китай

Следващата страна-домакин на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial е Китай. Новината бе обявена на церемония днес в Пловдив. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков предаде чашата-символ на кмета на град Лвианг, Уанг Ливей, от китайската провинция Шанкси.

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles се откри официално в Пловдив

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, световният конкурс за високоалкохолни напитки, се откри официално в Пловдив на 21 август 2018. Конкурсът ще продължи до 25 август 2018 и събира експерти от цял свят, които дегустират различни напитки, за да определят най-добрите в своята категория. Всички те ще посетят някои от българските производители на спритни напитки, но редом с това ще се запознаят с културно-историческите забележителности, с нашите обичаи и традиционна кухня.

Топ 5 винени ресторанта в Париж

Кулинарното наследство на България - част от Европейска година на наследството 2018

Кулинарното наследство на България е вече част от националния календар на Европейска година на наследството 2018.

Как датират стари вина под Алпите

Вината на Бали - в очакване на неочакваното

Екваториално лозарство, има ли такова нещо? Отговорът е положителен - да, екваториалното лозарство съществува и дори има амбицията да се развива и разраства.

България в топ 10 на Spirits Selection за първи път, по подадени мостри

Рекорден брой напитки от България ще се съревновават тази година за медал в международния конкурс Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, който ще се проведе в Пловдив от 20 до 25 август. За първи път страната ни е сред 10-те държави в света с най-много мостри за участие в конкурса. България е на 7-мо място. След нас са Испания, Белгия и Великобритания, а пред нас – традиционни производители като Франция, Китай, Италия, Тайланд, Бразилия и Мексико.

Ром - толкова сложен и прост едновременно

Напитката, която обобщено наричаме ром, нерядко е поставяна на технологичния връх в пирамидата на сложната индустрия на високоалкохолните напитки. В думата “ром” са събрани и толкова много емоции: носталгия по едно отминало пиратско време, чувството за връщане към героичните времена на Карибите, блянът по безгрижието и лекотата на битието...