Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Един живот в рецепти с Антоан Вераст

Кой би сготвил по-добре изискана френска вечеря от един истински французин? Не пропускайте забавното кулинарно приключение, което шеф Антоан Вераст ще ви предложи на 21 февруари, четвъртък.  

Хейман–Льовенщайн: (мозелски ризлинг) като никой друг!

Избата Heymann–Löwenstein е базирана в селцето Вининген, Долен Мозел, където са разположени едни от най-стръмните лозя на Мозел.

Шеф Марио Сандовал и елементите на виното

Най-престижният форум за висша кухня в света Madrid Fusión приключи в самия край на януари в испанската столица с титаничен отзвук в света на гастрономията. Може би най-често използваните думи бяха устойчивост и креативност.

Анджелина Джоли и Брад Пит пускат второ розе от Château Miraval

Въпреки, че се разделиха, Анджелина Джоли и Брад Пит подготвят пускането на пазара на второ розе от имението Château Miraval. 

Шест медала за Катаржина от световен винен конкурс

Катаржина Естейт отново завоюва златни медали на най-големия конкурс за вина в Китай – China Wine and Spirits Awards, Best Value. 

Discover.Vino World 2019

Дания спечели престижния кулинарен конкурс Bocuse d’Or!

Отборът на Дания спечели престижната кулинарна награда Bocuse d’Or. След датчаните се нареждат Швеция и Норвегия.

Почитаме Св. Трифон Зарезан! Честит празник!

Днес почитаме Свети Трифон, наричан още Зарезан! Един от най-почитаните светци у нас е известен като покровител на лозарите и пазач на лозята. Първият ден от февруари поставя началото на активния земеделски сезон, започва и резитбата на лозята.

Феран Адриа обяви новия си проект по време на Madrid Fusión!

Прочутият шеф-готвач Феран Адриа постави официално началото на престижния световен форум за висша кухня Reale Seguros Madrid Fusión и обяви начало на новия си проект.

Класацията The World’s 50 Best Restaurants въвежда нови правила

Нови правила, чиято цел е да отговорят на постоянно променящия се свят, влизат в сила с изданието за 2019 на The World’s 50 Best Restaurants.