Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Създадоха шампанско за консумация в Космоса

Шампанското Mumm ще представи официално през септември серия, предназначена за открития Космос. Grand Cordon Stellar е резултат от тригодишен проект, съвместно със специализираната в космическия дизайн компания Spade.

Почина прочутият готвач и автор на тв предавания Антъни Бурдейн

Прочутият кулинар и автор на телевизионни предавания Антъни Бурдейн е бил открит мъртъв.

Вечеря 100 милиона години храна!

Очакваме ви на специалната вечеря в ресторант Багри, вдъхновена от книгата 100 милиона години храна!

Заради Китай, цените на френските дъбови бъчви тръгват нагоре

Износът на дъбова дървесина в световен мащаб продължава да расте, а заедно с него и цената й. До голяма степен това се дължи на увеличаващото се с огромни темпове търсене в Китай. В същото време, бумът в износа на дъбова дървесина от Франция, която е третият най-голям производител в света, води до остър недостиг в страната. Освен че стотици дървообработващи цехове са заплашени от фалит, недостигът на дъбова дървесина води до покачване на цените, включително и на прочутите в цял свят френски дъбови бъчви.

Rose Wine Expo 2018 - наградените!

През изминалата събота и неделя Казанлък беше розов! Най-добрите розета на България се състезаваха в ежегодния конкурс за розе Златен киликс, който се проведе за 8-ма поредна година. Големият победител и носител на престижното отличие Златен киликс за 2018 е розето Early Birds 2017 на изба Страцин, които освен това бяха отличени и с още един златен медал. Вижте и останалите медали на най-заслужилите български розови производители: Златен медал Rose Villa Yustina 2017 Вила Юстина

Тиери Хейнс за Spirits Selection, българската ракия и тенденциите при високоалкохолните напитки

Вече са известни всички участници на Бакхус StrEAT Fest

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната - Бакхус StrEAT Fest ще се проведе на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар. Вече са известни всички изби, чиито вина ще може да опитате на Бакхус StrЕAT Fest:

Данъчни инспектори затвориха временно един от най-известните ресторанти в Гърция

Данъчните инспектори затвориха временно един от най-известните ресторанти в Гърция – Varoulko. Причината е проверка на контролните органи, която установила, че не е издадена касова бележка за 1500 евро. Според действащите в Гърция закони, властите затварят за 48 часа фирмите с първо нарушение на данъчните изисквания. От Varoulko обявиха, че решението е несправедливо и обжалваха строгата мярка.

МЕТРО България е с нов и по-богат бирен щанд

МЕТРО България даде официално старт на обновения си бирен отдел в МЕТРО София. Асортиментът включва над 400 вида бира, като голямо внимание е отделено на по-малките и независими български и чуждестранни крафт пивоварни.

Rose Wine Expo 2018

За осми пореден път в столицата на Розовата долина - Казанлък, ще се съберат изби, производители на хранителни стоки, произведения на занаятите и изкуствата, тематично свързани с розопроизводството и модерното земеделие от България.