Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Discover.Vino World предлага и подбрани деликатеси

Виното без храна не е същото, затова посетителите на Discover.Vino World ще имат възможността да се запознаят, опитат и закупят специално селектирани храни от партньорите на организаторите DiVino. Какво ви очаква:

25-ият Concours Mondial de Bruxelles се открива днес

Единственият в света пътуващ конкурс за вино - Concours Mondial de Bruxelles, напусна за първи път Европа и покори Азия. Днес състезанието се открива официално за 25-и път в китайската столица Пекин и ще продължи до 13 май.

Discover.Vino World представя: 60 от световните вина легенди!

Много от най-великите вина в света ще бъдат достъпни за дегустация на Discover.Vino World – изложението на чуждестранни вина, което ви очаква на 11 и 12 май, петък и събота, в Интер Експо Център. За пръв път у нас, и то именно на Discover.Vino World, се създава Fine Wine Corner - зона с 60 от онези вина, които дават живот на легендите: изискани, от най-висока класа, бутилки за колекционери, вина гордост не само за производителите си, но и за регионите и страните, където се създават.

Crafter обединява световете на крафт бирата и виното

Преди седмица в София отвори врати Crafter – магазин-бар, който обединява световете на крафт бирата и качествените вина (а тези два свята съвсем не са толкова далечни)! В него може да намерите разнообразни бирени предложения от цял свят, включително и няколко наливни, докато винената селекция е съставена внимателно и изцяло от български изби. Разбира се има и леки мезета - кашкавал, сушени меса, и най-вече приятни млади хора.

Първа вечеря за журито на кинофестивала в Кан

Discover.Vino World 2018 - зони Франция и Италия

На Discover.Vino World 2018 – изложение-дегустация за чуждестранни вина, съвсем естествено най-много ще бъдат щандовете в двете зони от Стария свят - Италия и Франция.

За осми път Казанлък се превръща в столица на розето!

Осмото издание на Rose Wine Expo Kazanlak ще се проведе от 1 до 3 юни 2018, в залите и градината на НЧ Искра. Тази години розовото събитие ще протече под мотото Drink Pink@Think Pink - R-evolution! Фестивалът на розето се провежда под патронажа на кмета на Казанлък като официално събитие от 115-годишния Празник на Розата и се провежда с медийното партньорство на БНТ и инициативата Купувам българско.

Discover.Vino World представя: необятното разнообразие на вината от Новия свят!

Публиката в България има подчертан интерес към вината от страните на Новия свят: Австралия и Нова Зеландия, Чили и Аржентина, Южна Африка и САЩ - едно трудно обозримо разнообразие от сортове, стилове и типове вино.

Броени дни остават до началото на Sofia Restaurant Week!

Четвъртото издание на Sofia Restaurant Week ще се проведе от 5 до 13 май. Тази пролет в кулинарния фестивал се включват 29 заведения, а за първи път събитието ще се проведе в рамките на 9 дни, вместо досегашните 7. Сред ресторантите има и 6, които участват за първи път. Всички те са проверени и селектирани от организаторите от в Sofia Restaurant Week и zavedenia.com.

Виа Винера е новото име на изба Карабунар

На 27 април 2018 пред партньори и медии беше представена Виа Винера – новото име, под което ще се срещат вината на изба Карабунар занапред. Гостите на събитието бяха посрещнати в избата лично от собствениците Ивайло Жеглов и Стоян Желев и след разходка в лозята, енологът Надежда Дюлгерска проведе обширна дегустация на 16 вина, някои от които представени за първи път пред публика.