Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Почина прочутият френски готвач и ресторантьор Жоел Робюшон

На 73-годишна възраст почина един от най-прочутите френски шеф-готвачи и ресторантьори Жоел Робюшон.

Кампания за въвеждането на емотикон с бяло вино

Емотикони с червено вино се използват стотици пъти на ден по всички социални мрежи и медии като Instagram, Facebook или Whatsapp. Любителите на бялото вино обаче нямат аналогичен начин за изразяване.

Изключи телефона и получаваш вино

Ресторант в Сидни възнаграждава клиентите си с чаша вино, ако се откажат от мобилните си телефони докато се хранят.

Рокаджиите от Пърл Джем продават вино с благотворителна цел

Лимитираната серия вино на американската рок група Пърл Джем беше разпродадена в рамките на само 15 минути. Идеята на Еди Ведър и компания е да помогнат на големия брой бездомни хора в Сиатъл, където е създадена и групата. Пускането на виното с името Home x Away съвпадна с началото на турнето на Пърл Джем, което започва на 8 август в Сиатъл и ще продължи до 4 септември в Бостън.

Андре Токев в търсене на Кулинарното наследство на България

До 30 септември продължава изпращането на автентични рецепти за конкурса Кулинарното наследство на България. Инициативата на Метро България в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи е в подкрепа на оригиналната българска съкровищница от традиционни храни, а DiVino и Меню са медийни партньори.

Позволиха използването на мрежи за защита от градушка във френските лозя

След продължилите няколко години тестове в Бургундия, френският Национален институт за наименованията за произход (INAO) разреши използването на мрежи срещу градушка.

В Австрия ще бъде предизвикана дискусия за т. нар. директни сортове

Шест сорта грозде са забранени за преработване във винарската индустрия на Европейския съюз. Това са отело, ной, изабел, жак, клинтън и хербемонт. Въпреки това обаче, общоизвестен факт е, че продължават да се произвеждат вина от тях в домашни условия из цяла Европа и не само, ами тези сортове дори имат своите поклонници, посочват експерти от австрийската асоциация Arche Noah, която се грижи за опазване на наследството и биоразнообразието в страната.

50 (без едно) български розета

По това време на годината розето е наистина навсякъде! Това най-лятно сред всички летни вина сякаш прелива от ентусиазъм, пръски солена вода, слънчеви очила и усмивки. 

Кулинарното наследство на България ще търси автентични рецепти за традиционни български ястия

Метро България в партньорство с Българската асоциация на професионалните готвачи обявяват съвместно интересен конкурс в подкрепа на оригиналната българска съкровищница от традиционни храни. Конкурсът Кулинарното наследство на България ще търси автентични рецепти за традиционни български ястия. Какви са наградите?  

5 причини да обичаме пенливото

Пенливите вина са завзели завинаги кралския трон на удоволствието от виното. Защо ли? Отварянето на бутилка пенливо, или дори изпиването само на една чаша, правят живота специален, моментът става празник – заради красивите мехурчета, нежната пяна и цялата церемония...