Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Рибата ще изхрани света или всичко за рибата и нейното отглеждане у нас

Летните месеци някак естествено ни подтикват към по-леки храни, а червеното месо постепенно намалява в менюто за сметка на рибите и морските дарове. У нас вече има разнообразно предлагане от вносни риби и деликатеси на чужди морета, но не бива да забравяме и българските рибарници, които също са източник на прекрасна прясна риба и аквакултури. Но нека се върнем в началото - към историята на рибовъдството и неговия облик днес у нас и по света...

Брой 31 на DiVino Magazine или още за живота в розово

Ако обичате безгрижието на лятото, лекотата и свежестта на розето и коктейлите с ром, брой 31 на списание DiVino Magazine е тъкмо за вас! Подготвили сме ви интересни пътеписи до родното място на розето - Прованс, Франция, до мистичния Израел, до Сливен за чаша крафт бира и до Могилово за чаша искрящо вино... Ще видите кой стои зад последните вина на изба Свищов, където нещата определено се случват по нов начин, ще се запознаете от страниците на изданието ни и с един титан на световното вино - маркиз Лодовико Антинори.

Варна WINEkend отново събира младите надежди на българското вино

На 21. 07. 2018 ще се проведе третото издание на един любопитен и крайно полезен винен фестивал.

Albert Bichot – история за силата на семейната традиция

Отново е лято, отново сме на "бяла вълна" и отново е време да си припомним за чудесните шардонета на Бургундия!

Две премиери на книги за вино през изтеклата седмица

Две книги за българското вино излязоха през тази седмица. Това са The Wines of Bulgaria, Romania and Moldova (Вината на България, Румъния и Молдова - англ.) с автор Каролайн Гилби MW и Wines of Bulgaria (Вина от България - англ.) с автор Албена Ненкова и издател Цветелина Николова.

Една вкусна година или как да сложим сезоните в буркани

„Който обича да готви, ще изпита удоволствие и от консервирането.“ пише Ивелина Иванова в най-новата си кулинарна книга 4 сезона в буркани и така обяснява защо съхраняването на храната не е вече само житейска необходимост, а поле и източник на творчество и откривателство.

Винен фестивал Дионисиеви дни в Созопол

В разгара на черноморското лято, от 19 до 21 юли 2018 - четвъртък, петък и събота - в Стария Созопол ще се проведе първият Винен фестивал Дионисиеви дни. Събитието е част от културната програма посветена на празника на града Света Марина.

Магията на Прованс през погледа на френски топ сомелиер!

110 сомелиери и близо 40 представители на лозаро-винарския бранш се събраха в понеделник в Арк-сюр-Аржан, недалеч от Лазурния бряг, за празника на френските сомелиери. По този повод, провансалското издание Вар Матен публикува интервю с носителя на титлата Най-добър сомелиер на света за 1992, Филип Фор-Брак. Акцент в него са вината на емблематичната област Прованс. Как се възприемат вината от Прованс сред сомелиерите?

Най-добрият ресторант в света за 2018 е Osteria Francescana!

На церемония в Билбао беше обявена традиционната класация на британското списание Restaurant - The World's 50 Best Restaurants.

Summer Taste: розе и провансалска кухня!

Преди да се отдадем изцяло на горещото лято, ви каним на една радостна и безгрижна юнска дегустация – последното за сезона мини изложение: розе и провансалска кухня.