Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Непотворимата българска баница

В търсене на перфектната комбинация

Винаги щом заговорим за коктейли, се потапяме в един необятен свят на вкусове и аромати, който отключва много деликатни части от въображението ни. И именно коктейлите са една от най-естествените асоциации за блажено прекарване на свободното време,

Две от кандидатурите в Кулинарното наследство на България

23-годишната Камелия Димова е от Габрово и кандидатства в конкурса на Метро и Българската асоциация на професионалните готвачи - Кулинарното наследство на България с вдъхновяващ свой продукт: твърд мармалад от сини сливи, който е по-вкусна разновидност на прочутия местен пестил, наричан още габровски шоколад.

Български вина сред наградените на CWSA 2018

Една млада и обещаваща българска изба отново се завърна от Китай с медали. Аугео Фемили Естейт завоюва два медала от конкурса China Wine and Spirits Awards CWSA 2018 - златен и сребърен.

18 ароматни бели вина от България

Българската кухня, макар и не така пикантна като китайската или индийската, е наситена с подправки, затова ви предлагаме избор от 18 български вина, както от местни сортове, така и от традиционни, но всяко от тях с подчертано ароматен профил - идеално допълнение за по-пикантни бл?

Пловдив предаде домакинството на Spirits Selection на Лвианг, Китай

Следващата страна-домакин на международния конкурс за високоалкохолни напитки Spirits Selection by Concours Mondial е Китай. Новината бе обявена на церемония днес в Пловдив. Заместник-кметът по култура и туризъм на община Пловдив инж. Александър Държиков предаде чашата-символ на кмета на град Лвианг, Уанг Ливей, от китайската провинция Шанкси.

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles се откри официално в Пловдив

Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles, световният конкурс за високоалкохолни напитки, се откри официално в Пловдив на 21 август 2018. Конкурсът ще продължи до 25 август 2018 и събира експерти от цял свят, които дегустират различни напитки, за да определят най-добрите в своята категория. Всички те ще посетят някои от българските производители на спритни напитки, но редом с това ще се запознаят с културно-историческите забележителности, с нашите обичаи и традиционна кухня.

Топ 5 винени ресторанта в Париж

Кулинарното наследство на България - част от Европейска година на наследството 2018

Кулинарното наследство на България е вече част от националния календар на Европейска година на наследството 2018.

Как датират стари вина под Алпите