Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Discover.Vino World предлага билет за винена обиколка на Европа

Няма друго място като Европа, където виненото разнообразие да е толкова голямо. Истинската тръпка за всеки винолюбител са местата извън утъпканите пътеки. 

Собственици на топ винарски имения даряват за възстановяване на Нотр Дам

Двама от най-богатите бизнесмени във Франция и собственици на топ винарски имения в Бордо и Бургундия, даряват общо 300 млн. евро за възстановяването на Нотр Дам. 

Discover.Vino World представя: вината на Франция в България!

Съвсем заслужено, една от двете най-големи географски зони по време на Discover.Vino World 2019 е посветена на френското вино. Французите може да отстъпват с малко пред производител №1, Италия, но никой не оспорва вековните им традиции във виното.

Успех за Винекс Славянци на Concours International Wine In Box

Единствените български вина, отличени със златен медал на Concours International Wine In Box 2019 са Leva Chardonnay & Dimiat & Muscat и Leva Cabernet Sauvignon & Merlot на Винекс Славянци.

Рекордно производство на вино по света през 2018!

Възстановяване на световното производство на вино, стабилизиране на консумацията и засилване на международния обмен – това са изводите в редовния доклад на Международната организация по лозата и виното (OIV)

Discover.Vino World представя: околосветско винено пътешествие!

За трета поредна година, Discover.Vino World събира вината от целия свят, представени в България. Заповядайте на 10 и 11 май, в зала 6 на НДК, на околосветско пътешествие с дегустации на вина от всички винарски региони!

DiVino Guide Най-добрите българските вина 2019

DiVino Guide Най-добрите българските вина е практичен помощник, който ни улеснява в избора сред голямото предлагане.

Concours Mondial de Bruxelles става зелен

За първи път организаторите на Concours Mondial de Bruxelles си поставят за цел да го направят по-екологичен.

Кулинарният гид Мишлен гледа към Източна Европа

Източна Европа засилва присъствието си в изданието на Мишлен Main Cities of Europe! В изданието за 2019 година Хърватия попада за първи път в престижната селекция.

Ресторант на годината 2018 Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino - победителите!

На елегантна церемония Бакхус обявиха победителите в 18-ото издание на Ресторант на годината Бакхус Acqua Panna & S.Pellegrino 2018.