Начало - Статии
Статии и новини
Рубрики:

Феран Адриа се завръща през лятото на 2019!

Точно седмица остава до второто издание на Chef’s table!

От 4 до 10 юни ще се проведе второто издание на Chef’s table. В рамките на пет вечери, кулинарната фиеста ще ви срещне с едни от най-известните майстор готвачи в България. Всяка вечер е посветена на различен шеф и неговия ресторант и включва 6-степенно меню. Ето и петима от най-известните и награждавани майстор-готвачи в България, които участват във второто издание на Chef’s table: Андре Токев, André Антоан Верест, L'Instant

Concours Mondial de Bruxelles донесе на България 44 медала, сред тях и един Голям златен!

За трета поредна година сме в топ 10 на Concours Mondial de Bruxelles по медали, което по недвусмислен начин говори за цялостното качество на нашите вина.

Розовият празник в Казанлък - за осма поредна година

Бакхус StrEAT Fest: най-големият гурме празник на открито е през юни

Второто издание на най-големия гурме фестивал на открито в страната ни - Бакхус StrEAT Fest ще се разгърне на 9 и 10 юни, събота и неделя, отново на софийския Женски пазар. Организаторите обещават качествена селекция от ресторанти с международна и авторска кухня, български производители, натурални сладоледи, сладки изкушения, майсторски хлябове, специални кафета, бири, занаятчийски вина, нови коктейли, фермерски продукти, музика на живо, детски кът, dj парти и още, и още…

Spirits Selection - пътуващият конкурс за спиртни напитки, за първи път ще гостува у нас!

Розе от Румъния взе голямата награда на Балканския международен винен конкурс!

Розе Anca–Maria Syrah & Cabernet Sauvignon 2017 на румънската Vladoi winery взе Гранд Трофея на седмото издание на Балканския международен винен конкурс (BIWC). Отличието връчи граф Джон Умберто Салви MW. Ето и останалите награди в различните категории:

Хинг Ченг - за възможностите на китайския пазар и очакванията му към България

Simposio del Vino представи вината на Едоардо Миролио

На изключително изискано събитие винарска изба Едоардо Миролио събра всички свои бизнес партньори, приятели, любители и ценители на качествените български вина. Гостите имаха възможността първо да дегустират всички вина, които произвежда избата и след това да присъстват на официалната част.

Discover.Vino World събра чуждестранните вина на българския пазар

Близо 600 вина от цялата планета бяха представени по време на Discover.Vino World. Второто издание на изложението-дегустация се проведе на 11 и 12 май, в софийския Интер Експо Център. Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с огромното разнообразие от вина от целия свят, присъстващи на нашия пазар. Най-много бяха щандовете в двете зони от Стария свят - Италия и Франция.