Начало - Статии и новини - Новини - 25-ият Concours Mondial de Bruxelles се открива днес
Новини
   

25-ият Concours Mondial de Bruxelles се открива днес

10 май 2018, DiVino

25-ият Concours Mondial de Bruxelles се открива днес

Единственият в света пътуващ конкурс за вино - Concours Mondial de Bruxelles, напусна за първи път Европа и покори Азия. Днес състезанието се открива официално за 25-и път в китайската столица Пекин и ще продължи до 13 май.

Конкурсът тази година събра близо 10 000 вина за дегустация - 9 180 проби от 48 различни страни по света. Първите 10 отличници по брой подадени проби вина са както следва: Франция, Испания, Италия, Португалия, Китай, Чили, Швейцария, Гърция, Мексико и ЮАР. Двете нови държави участнички в конкурса тази година са Албания и Казахстан. България също се представя много добре с 123 изпратени мостри от 32 български изби. Concours Mondial de Bruxelles е сред най-престижните независими винени конкурси в света. През 2016 г., домакин на събитието беше Пловдив.

Желаем успех на нашите вина и сме сигурни, че много от тях ще се върнат у нас с медали!

Ако искате да се запознаето с огромното разнообразие от чуждестранни вина на българския пазар, заповядайте на Discover.Vino World! На 11 и 12 май, в Интер Експо Център ще научите всичко за тенденциите и модата във виното на Стария и Новия свят.

Официален магазин на Discover.Vino World ще бъде Casavino! Освен че ще имат възможност да дегустират над 600 вина от цял свят, посетителите ще могат и да си купят тези, които са харесали най-много. Благодарение на партньорството с Casavino и с подкрепата на вносителите, представените по време на събитието вина ще се предлагат на специални цени.

Кога: 11 и 12 май 2018, петък и събота

Къде: София, Интер Експо Център, зала 5

Работно време
11 май 2018, петък - 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота - 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)

Вход за 1 ден
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Вход за 2 дни
24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате DiVino електронна карта, заредена с 15 електронни талона (1 талон = 1 лев). Част от вината ще се дегустират само срещу кредити. С електронни кредити ще може да купувате и подбрани храни, кафе и деликатеси, както и бутилки вино от специално изградения магазин Casavino по време на изложението.

Може неограничено да зареждате допълнително своите електронни карти.

Изследвайте планетата на виното!