Начало - Статии и новини - Новини - Discover.Vino World представя: необятното разнообразие на вината от Новия свят!
Новини
   

Discover.Vino World представя: необятното разнообразие на вината от Новия свят!

02 май 2018, DiVino

Discover.Vino World представя: необятното разнообразие на вината от Новия свят!

Публиката в България има подчертан интерес към вината от страните на Новия свят: Австралия и Нова Зеландия, Чили и Аржентина, Южна Африка и САЩ - едно трудно обозримо разнообразие от сортове, стилове и типове вино.

На Discover.Vino World 2018 – изложение-дегустация за чуждестранни вина на българския пазар – може да опитате вината на повече от 35 изби от различни страни в Новия свят и да решите кои от тях са вашите фаворити. Дали ще се влюбите в някой суперсвеж совиньон блан от Нова Зеландия или в бомбастичен австралийски шираз; дали предпочитанията ви ще клонят към характерния за Аржентина сорт малбек, към карменер - символа на чилийското червено вино или пък към южноафриканския пинотаж… Решавате вие, но мястото, където най-лесно ще вземете това решение, е Discover.Vino World 2018 на 11 и 12 май в Интер Експо Център в София.

Ще бъдат представени легендарни производители като чилийските изби Matetic, Errázuriz, Concha y Toro, аржентиските Luigi Bosca, Terrazas de los Andes, Trapiche; Robert Mondavi и Merryvale от Калифорния, Nederburg от Южна Африка, новозеландската Cloudy Bay или австралийската Yalumba.

До скоро се смяташе, че като цяло вината от Новия свят са с по-директна и силна изразителност и са плод на по-разнообразни технологични експерименти в сравнение с тези от Стара Европа - рожба на вековни традиции и връзка с мястото си на произход. В последно време, макар това да остава валидно до голяма степен, производителите от Новия свят предлагат и много деликатни и елегантни вина, също отразяващи произхода.

Докато дегустирате, в разговори с вносители и производители на Discover.Vino World 2018 може да научите всичко за тенденциите и модата във виното на Стария и Новия свят. Има ли по-добро място за това от Discover.Vino World 2018, където се представят и дегустират близо 600 вина от цялата планета?

Кога: 11 и 12 май 2018, петък и събота

Къде: София, Интер Експо Център, зала 5

Работно време
11 май 2018, петък - 17:00 до 21:00 часа (вход с билети)
12 май 2018, събота - 12:00 до 20:00 часа (вход с билети)

Вход за 1 ден
19 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
25 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Вход за 2 дни
24 лева с предварителна продажба във Vintageclub.bg
30 лева на място, пред зала 5 на Интер Експо Център

Заедно с билета за Discover.Vino World – независимо дали е за 1 или за 2 дни – получавате DiVino електронна карта, заредена с 15 електронни талона (1 талон = 1 лев). Част от вината ще се дегустират само срещу кредити. С електронни кредити ще може да купувате и подбрани храни, кафе и деликатеси, както и бутилки вино от специално изградения магазин Casavino по време на изложението.
 
Може неограничено да зареждате допълнително своите електронни карти.
 

Изследвайте планетата на виното!