Начало - Статии и новини - Новини - Discover.Vino World предлага и подбрани деликатеси
Новини
   

Discover.Vino World предлага и подбрани деликатеси

10 май 2018, DiVino

Discover.Vino World предлага и подбрани деликатеси

Виното без храна не е същото, затова посетителите на Discover.Vino World ще имат възможността да се запознаят, опитат и закупят специално селектирани храни от партньорите на организаторите DiVino.

Какво ви очаква:

Шоколадите Casa Kakau са едни от малкото български продукти, които следват концепцията bean-to-bar. Екипът на семейната фирма лично подбира какаови зърна от малки ферми в Еквадор изцяло съобразявайки се с вкусовия и ароматни профил на партидите. След това създават своите шоколади в работилницата им в България. Така осигуряват контрол и проследяемост на всички етапи на произовдството – от отглеждането на какаовите дървета до крайния продукт.

Delishu e иновативен български пробиотичен продукт в три безупречни вкуса. Основата е бавно ферментирало кашу, което след продължително зреене се превръща в здравословна алтернатива на млечните продукти. На техния щанд създателите на Delishu ще представят и тайландската кокосова вода Be Pure.

Традиционно се смята, че швейцарските шоколади са сред най-добрите, но традициите вече не са това, което бяха, и затова марката Chocolat Stella обединява най-разнообразни стилове, концепции и каузи за производството на своите продукти. Био, феъртрейд, без глутен, без лактоза или захар – цялата шоколадова гама от над 30 артикула е достъпна в България благодарение на официалния вносител Рашев ООД.

Аристеон е фабрика за зехтин на йонийския остров Закинтос, която е започнала работа през 1850 г. Сега производството е модернизирано и марката предлага екстра върджин зехтини със защитено географско указание Закинтос, както и такива от древни маслинови дървета, а също и овкусени с различни местни продукти. Вносител за България е Елис Сюприйм Тейст.

Разнообразието от шоколади на Discover.Vino World се допълва от приятелската компания Bio Benjamin. Младежкият ѝ екип ще предложи ръчно изработени шоколади с марките Benjamissimo и Happy Benjamino, които са веган, био, не съдържат глутен или рафинирана захар и съчетават вкусовете на продукти като спирулина, матча, амарант, чия и много други. Какаото пък идва от малки семейни ферми в Никарагуа.

В динамичния български бизнес с трюфели компанията Агролес Продукт е сред най-разпознаваемите. Тя търгува както с прословутите деликатесни гъби, така и с други видове като изключително вкусните смръчкули например. Освен това предлага и разнообразни продукти от трюфели и диви гъби, изцяло с български произход с марката Thracian Truffles.

Бъдещето на търговията е онлайн и електронният магазин Armadiaz е добър пример за това. Прецизният подбор на луксозни и качествени хранителни продукти от цяла Европа е направен според принципите на здравето, устойчивото производство, справедливата търговия, запазването на традициите.