Начало - Статии и новини - Advertorial - Simposio del Vino представи вината на Едоардо Миролио
Advertorial
   

Simposio del Vino представи вината на Едоардо Миролио

15 май 2018, DiVino

Simposio del Vino представи вината на Едоардо Миролио

На изключително изискано събитие винарска изба Едоардо Миролио събра всички свои бизнес партньори, приятели, любители и ценители на качествените български вина. Гостите имаха възможността първо да дегустират всички вина, които произвежда избата и след това да присъстват на официалната част.

Единственото по рода си Simposio del Vino* представи някои от бъдещите визии на своите емблематични вина като серия Еленово и новата серия Heritage wine, които предстоят да излязат скоро на пазара. Избата отбеляза и 20-годишния юбилей от планирането на проекта за закупуване на лозя в България.

По време на събитието беше представена и малка част от колекция пролет-лято 2018 на модна къща Дика. В края на 2017 Дика стана част от голямото семейство на фамилия Миролио. За доброто настроение и вдъхновение на винения елит се грижеше един от най-добрите италиански изпълнители на джаз – Матео Бранкалеони и неговият суинг бенд.

„Работата на енолога е да усети своя тероар и да прибере гроздето, като запази качеството му, докато стигне до чашата. С тези вина споделям целия характер, който предоставя тероара в с.Еленово.“
                                                                                                                           Едоардо Миролио

*Още древните римляни са наричали със звучното име "симпозиум" веселите вечерни сбирки с вино и храна, на които в по-неформална атмосфера са дискутирали различни теми. Домакините от избата посрещаха всички, за които хубавото вино и модата са важна част от живота им и за които разговорите с чаша в ръка и срещи с интересни хора са приятно занимание.