Начало - Статии и новини - Новини - Vino Orenda - само за български вина
Новини
   

Vino Orenda - само за български вина

02 октомври 2012, DiVino

Vino Orenda - само за български вина

На Руски паметник в София преди броени дни отвори нов магазин, специализиран само за български вина - Vino Orenda. Селекцията на собственика Асен Цеков включва 25 изби, предимно малки производители със заявка за качество.

"Всяка седмица ще бъде поставен акцент върху една от избите и съответно ще може да се дегустират нейни вина", казва той и допълва, че идеята за магазин само с българско вино не се е появила от скоро, но реализацията е отнела време, както се случва с повечето мечти.

"От няколко години виното се превърна за мен в хоби, емоция и тръпка. В дегустационния си път забелязах, че напоследък в България се правят много качествени вина с модерни визии от ентусиазирани винари, желаещи да покажат ново лице на българското винопроизводство", смята Асен Цеков. "Желанието ми бе да фокусирам предлагането във Vino Orenda и да предоставя на клиентите си възможност да се запознаят с колкото се може повече интересни български вина на едно място. Сигурен съм, че голяма част от тях ще бъдат приятно изненадани до къде е стигнало развитието на българския винен пазар!", завършва той.

А ако искате да разберете какво означава думата "Оренда", най-добре се отбийте през Руски паметник...