Винар: Георги Гидов
Винарска изба Магура се намира в с. Рабиша, едно от най-загадъчните и красиви кътчета в България, между река Дунав, червените пясъчни скали на град Белоградчик и природния феномен пещера Магурата. Част от пещерата Магура, Прилепната галерия, от десетилетия е превърната в място за отлежаване на отбрани вина.
По своите почвени и климатични условия районът около Рабишката могила се доближава до тези на френската област Шампан, затова тук се произвежда висококачествено естествено пенливо вино по класическа технология. Виното се съхранява и бавно съзрява в дълбокото подземие на пещерата. Постоянната температура от 12ºС, тъмнината и подходящата влажност на въздуха създават условия за естествено шампанизиране. Традиционната технология и тригодишното отлежаване превръщат гроздовия сок в изтънчено пенливо вино. Освен с естественото си пенливо вино Magura, винарската изба е известна и с висококачествени червени и бели вина, розе и ракии. Вината са с модерно звучене, носят неповторим регионален характер и са произведени с минимална технологична намеса.
Контакти:
София 1618
бул. „Ал. Пушкин“ 5, БЦ Павлово
tel.: +359 2 857 00 15
e-mail: office@magurawinery.bg
За 10-и път екипът на DiVino класира 50-те най-добри български вина за изминалата 2020. Започваме с обявяването на вината от DiVino TOP 50...