Начало - Изби - Източна тракийска низина - Мидалидаре Естейт
Източна тракийска низина
Мидалидаре Естейт
Собствени лозя: 165 хектара

Винар: Александър Алексиев Николай Катеров

Собственик: Евгений Юсупов

Производител: Мидалидаре

Страстта към виното е това, което ни свързва. В стремежа към постоянно усъвършенстване на вкуса и ароматите на виното, което правим, поставяме имената си само под истински автентичните вина - тези, в  които се отразява характера на  земята ни  и нейната пъстра палитра от  вкусове и цветове.

Мидалидаре Естейт е винарско имение, разположено на 20 км северозападно от Чирпан в село Могилово. Районът е с хилядолетни винарски традиции: вината, произведени в този край са се превозвали до Пиреа и Енос с кервани още в древността.

 

В основата на проекта стои Евгений Юсупов, руски бизнесмен, живеещ в Казахстан, а любовта му към историята, природата и доброто вино го подтикват да инвестира в село Могилово преди три години и да превърне това късче земя в истински оазис.

Нашата философия

Лимитирани серии вина, експериментиране с технологичните практики, стремеж към максимално изявяване на тероара и микроклимата на Мидалидаре. Свобода на идеите, пълна отдаденост на каузата за произвеждане на премиум вина и превръщане на имението в топ дестинация за винен туризъм.

Климат

Климатът е умереноконтинентален, като Стара Планина защитава от студените ветрове от север. Продължителността на слънчевото греене е 3000 часа, а слънчевите дни са повече от 110. Лятото е горещо и сухо , с топли нощи. Зимата е студена, с обилен снеговалеж.

Екипът

Малък екип, отдаден изцяло на идеята да превърне Мидалидаре в новaта звезда на българския винен небосклон.

Енолозите на избата са Ники Катеров и Сашо Алексиев – и двамата с дългогодишен опит в България и чужбина. Работили са в Австралия, Нова Зеландия, откъдето и любовта им към сортове като совиньон блан; Арженина, от където и страстта им към винифициране на малбек.

Лозята

Имението разполага с 250 декара лозя, сгушени между хълмовете на Централна Средна Гора. Белите сортове са - Sauvignon Blanc (совиньон блан), Semillon (семийон), Pinot Gris (пино гри), Chardonnay (шардоне), Muscadelle (мускадел), Grenache blanc (гренаш блан) и червените -  Cabernet Franc (каберне фран), Melrot (мерло), Malbec (малбек), Syrah (сира), Cabernet Sauvignon (каберне совиньон) и Petit Verdot (пети вердо), подбрани в унисон с климатичните особености и почвените характеристики на региона.

Вината

Лимитирани серии премиум и супер премиум вина: седем бели и  осем червени вина.

Гроздето се бере на ръка, когато е достигнало оптимална технологична зрялост. Използват се само здрави, внимателно подбрани зърна. Ферментацията протича в съдове от неръждаема стомана или в 400 литрови френски  дъбови бъчви.

Вината отлежават в нови френски барици, като регулярно се доливат и се следи за качествените промени, настъпващи в тях, благодарение на контакта на виното с дъбовата дървесина. Експериментира се с различни видове дъб, от различни региони и различно изпичане на дървесината.

Silver Angel Sauvignon Blanc - новото вино на избата, леко шампанизирано и невероятно свежо

Класическите ни вина

Midalidare Sauvignon Blanc

Midalidare Pinot Gris

Eric Moro Sauvignon Blanc & Semillon

Midalidare Cuvee Grenache Blanc & Muscadelle

Chardonnay Mogilovo

Chardonnay Calista

Midalidare Cabernet Sauvignon & Petit Verdot

Midalidare Merlot & Cabernet Franc

Petit Village Cabernet Sauvignon & Merlot & Petit Verdot

Nota Bene Merlot & Malbec & Syrah

 

Grand Vintage - нашата премиумна серия

Grand  Vintage Cabernet Franc

Grand Vintage Syrah

Grand Vintage Malbec

Grand Cuvee Merlot & Malbec & Cabernet Sauvignon

 

Посещения, туризъм и дегустации

Мидалидаре Естейт се намира само на 2 часа от София, на час от Пловдив и половин час от Стара Загора; това създава идеална предпоставка за винен туризъм, а търсещите нови  културни и гурме усещания ще останат силно впечатлени от неподправената красота на природата и възможностите, които региона предлага.

Например посещения на къща – музей на Яворов и художествената галерия на Никола Манев. Близо до имението се намират едни от най-добрите спа и уелнес центрове в България – Павел баня и Старозагорски минерални бани.

Представете си пълно зареждане с положителни емоции, разглеждане на артефактите в околността, разходки и велообиколки, всичко това гарнирано с чаша превъзходно вино!

Мидалидаре е притегателен център за всички артисти – художници, скулптори, музиканти. То е място, където изкуството отлично се съчетава с естествената красота на региона  и с дегустирането на превъзходните вина.

 

Годишен календар на събитията, организирани от нас:

Midalidare Art & Wine – май, юни, ноември и декември;

Midalidare “Back to the Nature” – фестивал на здравословния начин на живот - юли;

Midalidare Glamour events - по договаряне.

 

Можете да контактувате с нас за частни винени дегустации, корпоративни събития, специални вечери и тържества!

За посещения сме отворени винаги между 10 и 17 ч. ежедневно, с изключение на официалните празници.

Можете да ни станете приятел и във Facebook.

Дегустации: Да, с предварителна заявка на следните телефони и мейли: info@midalidare.bg, +359 882 041 226