Начало - Изби - Северозападен район - Шато Бургозоне
Северозападен район
Шато Бургозоне
Собствени лозя: 100 ха хектара

Винар: Красимир Бамбалов, Валентин Бамбалов

Собственик: Бургозоне ЕООД

Производител: Шато Бургозоне

Бургозоне е бутикова изба със затворен цикъл на производство. Разположена е на 180 км от София, до Оряхово, на брега на Дунав сред 100 ха собствени лозя с уникален тероар, съчетаващ умерения континентален климат, силно варовития льос и влиянието на реката. Тя носи името на древната римска крепост Бургозоне, която се е намирала на територията на днешните лозя. С философията, че 80% от качеството на виното идва от гроздето, лозята се отглеждат по принципа на канопи мениджмънт, с ограничен добив и се берат на ръка. Водещи енолози на Шато Бургозоне са братя Бамбалови.
Бургозоне представя тероарни и елегантни вина от най-известните международни сортове както и типичните за района – гъмза и тамянка. Вината са в 3 серии: колекционни, премиум и селекшън. Бургозоне изнася в 23 страни по света и има многобройни награди от най-престижните международни винени конкурси. Избата организира посещения и има голям потенциал за развивитие на винен туризъм.

Може да следите работата на Бургозоне и на страницата им във Facebook, където ще намерите информация за предстоящи дегустации или просто да им зададете въпрос на телефон +359-2-856-81-72.

Може да ги откриете и във верига магазини Метро, Била, Дар, Елемаг, Перла, Касавино както и да поръчате от техния онлайн магазин.

Адрес за кореспонденция: 1612 София , бул. „Цар Борис ІІІ” 124 B/A

e-mail: info@burgozone.bg 

Дегустации: По предварителна заявка на телефон: +359-2-856-81-72; или имейл info@burgozone.bg