Начало - Вино
Вино на фокус

Villa Yustina Monogram Mavrud & Rubin

Monogram е бутиковата линия на Вила Юстина от специално селектирани гроздови масиви. Вината от тази серия са отлежавали в дъбови бъчви и са в ограничени количества, за да покажем най-доброто, на което сме способни. Третата поредна реколта мавруд и рубин от серията Monogram превръща този бленд в синоним на Вила Юстина. Един достоен представител на България на международната винена сцена, който е създаден от два български сорта и съзрявал в 100% български дъбови бъчви.

Memento Red

Мидалидаре Естейт представят новата си серия вина Мементо. Зимното предложение на избата е Memento Merlot & Cabernet Sauvignon & Syrah. Цвят: Наситен, плътен, с виолетови оттенъци. Аромат: Къпина, нотки на дим, леко осезаем дъб. Вкус: Много добър баланс между киселини и танини, средна до плътна структура, меки, добре интегрирани танини, впечатляващ вкусов аромат на къпина и сушени плодове.  

Soli Brut

Сортов състав: 100% пино ноар; Цвят: Бледожълт цвят със зелени нюанси; Аромат: Нежен аромат на цитрус (лимон), бели плодове и зелена ябълка; Вкус: Добре балансирано вино със силно изразена свежест и елегантност, с приятен минерален характер;  Съчетание с храна: Подходящо за аперитив, рибни ястия и бели и жълти сирена. 

Premiera Cuvee

Cuvee 2011 от серията Premiera на Вила Юстина е младо вино, с дълбок и наситен рубинено червен цвят. То е атрактивен бленд от четири сорта, съчетал в себе си плътния вкус и плодов аромат на касис и боровинки от каберне фран, мекотата и черешовия вкус на пино ноар, сочния вкусов аромат на зрели плодове от мерло и пикантните подправки на каберне совиньон. Плътен балансиран вкус с подчертана свежест и дълъг сочен плодов финал. Виното е на промоционална цена в Casavino до 31.12.2012.

Rondo Merlot & Cabernet

Сортовият състав на виното е от мерло & каберне совиньон & каберне фран с произход от Дунавската равнина, от собствените лозя на избата в Оряхово. Цветът е жив и искрящ гранат с леки керемидени нюанси на развитие. Интензивен и траен нос, много добре балансиран от ароматите на грозде и презрели червени плодове (касис и къпина), задно с благороден дъб (дим и подправки).

Rondo Rosé 2011 Шато Бургозоне

Сорт: каберне совиньон & сира Регион: Дунавска равнина Произход: собствени лозя, разположени в Оряхово, България Цвят: жив и искрящ розов цвят с ягодово-малинови оттенъци и идеална бистрота Аромат: мощен, интензивени траен плодов аромат, в който се открояват нюанси на червени плодове - ягода, малина и вишна   Вкус: вкусът е плътен, обемен, приятна свежест с дълъг и подчертано мек плодов послевкус.  

Rondo Sauvignon Blanc

Сорт: совиньон блан; Произход: собствени лозя, разположени в Оряхово, България; Цвят: Виното е с много добър жълто зелен цвят и кристална бистрота; Аромат: ароматът е интензивен и свеж с нюанси на узрели тропически плодове, пикантно допълнени от леки тревисти тонове; Вкус: вкусът е плътен, но мек и хармоничен, доминиран от плодовостта, впечатляващ с продължителен и бавно затихващ послевкус;

Rondo Viognier

Rondo е най-новата серия вина на Шато Бургозоне Цвят: приятен бледожълт със зеленикави отблясъци. Аромат: мощен и експресивен нос на бели плодове, зрели кайсии, виолетки, придружен от нотки на ванилия, пресни треви и подправки. Вкус: мек и жив с приятен плодов характер на кайсия и ликорис, хармоничен и дълъг. Балансирано и щедро вино. Температура на сервиране: 12-14 градуса С.

Elenovo Cabernet Sauvignon

Elenovo Cabernet Sauvignon е 100% чисто каберне совиньон с наситен рубинено червен цвят и благородно развитие. Носът му е типичен за сорта, с изявен конфи характер на зрели къпини, черни череши, черен шоколад, мента и сухи листа, умело съчетани с аромата на френски дъб. С богат и сочен вкус с добра структура и хармония, финалът му е дълъг и запомнящ се, с меки и елегантни, зърнисти танини. Отлежавало е 15 месеца в 225 л барици от френски дъб.

Premiera Cuvee

Атрактивен бленд от четири сорта с дълбок и наситен рубинено червен цвят, съчетаващ в себе си плътния вкус и плодов аромат на касис и боровинки от сорта каберне фран, мекотата и черешовия привкус на пино ноар, сочния вкусов аромат на зрели плодове от мерлото и подправковия характер на каберне совиньон.