Начало - Статии и новини - Вино на фокус - Les Oliviers Rose Côtes de Provence
Вино на фокус
   

Les Oliviers Rose Côtes de Provence

11 октомври 2017

Les Oliviers Rose Côtes de Provence

Прованс, където се намира изба Château de Berne, е една от най-вълнуващите области в света, когато говорим за висококачествени розета. Типичният средиземноморски климат, малкото валежи, горещото лято и меката зима са предпоставки да наричаме и днес Прованс Столицата на розето.

Историята на Château de Berne започва през далечната 1750 година. Днес имението разполага с 120 хектара кара лозя, а избата е оборудвана с най-модерните технологии за винопроизводство. Двамата технолози Никола Торуне и Ерик Фебр работят за компанията повече от 20 години, като на тях се дължат и големите успехи, през последното десетилетие. Техният стремеж е вината, които създават, да са най-добрите и с удоволствие споделят страстта си с над 30-те хиляди гости, които ежегодно посещават избата и нейните лозя.

На територията на избата е разположен и един от най-луксозните 5-звездни хотели в Прованс, обзаведен изцяло с мебели, произведени от Армани.

Сортове, които се използват за Les Oliviers са сензо, гренаш и каберне совиньон. Цветът е бледо розово или типичният за Прованс цвят сьомга. Завладяващ букет от аромати, в който преобладават нотки на червени плодове и диви ягоди. Богат и свеж вкус, в който най- силно се усеща кайсия и праскова. Нежно и ароматно вино с приятно дълъг послевкус. Напълно типично розе от Прованс.

Les Oliviers представлява идеална комбинация за салата Нисоаз, тънък тарт с домати, грил и други.