Начало - Статии и новини - Вносител - Negociant
Вносител
   

Negociant

02 юни 2010

Фирма Негосиан е вносител на избите 

Saint Clair от Марлборо - Нова Зеландия

и

Mooiplaas - Южна Африка.

Името на винарната Saint Clair произхожда от фамилното име на първите заселници в Нова Зеландия – Синклер. Мисията на Saint Clair е да създават класни вина от световна величина. Нийл Ибътсън комбинира своя богат опит като лозар с тероара на Марлборо, заедно с един от многообещаващите винарски екипи в Нова Зеландия – Мат Томпсън и Хемиш Кларк.

Saint Clair са доказали качествата на своя совиньон блан не само в Нова Зеландия, а и в целя свят. Те редовно печелят топ награди за совиньоните си през последните години. Освен совиньон блан и пино ноар, с които Saint Clair предимно са известни, те произвеждат още ризлинг, пино гри, шардоне, гевюрцтраминер и мерло.

Фамилия Рос, собсвениците на изба Mooiplaas произвеждат бутикови вина от 1963 г. насам. Дивата природа и затаяващите дъха гледки са част от приказния пейзаж около винарната, разположена в красива холандска къща. Тя е изобразена на етикетите на вината от Mooiplaas и е обявена за национален паметник на културата. 

Философията на Mooiplaas във винопроизводството е по-близо до класическият френски стил, с характерните особености на уникалния тероар, елегантност и комплексност на вината. Те залагат както на типичните за страната сортове шенин блан и пинотаж, така и на международно признатите совиньон блан, каберне совиньон, шираз.