Начало - За професионалисти
Статии и новини

Текст

Рубрики:

Тероарно-коледни чудеса и пожелания

Преди седмица гледах отново филма Bottle shock и от тогава една реплика ми се е загнездила в главата: “Ако един от нас спечели, всички печелим, нали?“. Това го казва винопроизводител от Калифорния през далечната 1976, във връзка с участието на вина от Калифорния в легендарнат&

Ройтерс: Брекзит носи горчив вкус за храната и виното в Лондон

Подробностите около евентуалното излизане на Великобритания от Европейския съюз все още не са известни, но самата мисъл за Брекзит предизвиква сериозни опасения у мнозина британци. Това е изводът, който прави в анализа си за Ройтерс Естел Шърбън.

Италианският юг залага на автентичния звук при виното

За “тейста” и посоката на българското вино след DiVino.Taste 2016

Обичате шардоне? Ние също!

Ароматно лято!

Траминерът и мускатът - двата най-ароматни бели сорта, винаги са имали своето място на рафта в българските магазини. Широката публика ги xаресва заради изразителните им цветисти аромати и вкус, но малко xора знаят, че истинските им партньори на масата са не салатите и леките предястия, а силно пикантната азиатска куxня. Пролетни рулца, тайландско къри, гарам масала и всички люти xрани са прекрасно допълнение към сладникавите аромати на роза, божур или индрише, които неизменно присъстват в чашата ви с мускат или траминер.

6 от най-добрите български совиньон блан от реколта 2015

Едва ли не задължителното за лятната отпуска ходене до морето от само себе си предполага удоволствието от големи количества морска храна. Българските совиньон блани са особено подходяща компания и затова divino.bg ви предлага една строга селекция, подредена азбучно, от актуалната реколта: Castra Rubra Sauvignon Blanc 2015

Румелия след 10 години

Ето как неусетно изминаxа десет години... Сякаш беше вчера, когато на моравата пред все още строящата се сграда в началото на Панагюрище “поляxме” новата тогава изба, собственост на семейство Костови.

Какво се случва с винената търговия след вота за Брекзит

Винените баери от САЩ, Азия и Европа много бързо се ориентираха към преимуществата на ниския курс на британския паунд, следствие на вота на Обединеното кралство да напусне ЕС. Decanter.com събра факти и мнения за тенденциите в търговията с вино след референдума. Все повече британски винени търговци съобщават за повишено търсене след Брексит, но и се притесняват, че цената на подновяване на вината от Европа може да бъде значително по-висока.

Бордо празнува виното в четиридневно "измерение"