Начало - За професионалисти
Статии и новини

Текст

Рубрики:

Напред към историята - ферментация и отлежаване в глина и бетон

Анализ на медалите или малко повече статистика от CMB 2016

Bordeaux En Primeur 2015

Франчакорта - приказната земя на Ломбардия

Франчакорта* се представя като единствената истинска алтернатива на Шампан, а най-добрите ѝ пенливи вина са от световна класа и са много повече от заместител.

Да смесваш удоволствие...

Неотдавна приключиха дегустациите ни на тема Червени блендове България, които (както обикновено) отнемат месеци и представляват най-обемната група с вина. Те са най-много и на пазара, и понеже неведнъж сме писали за техните безспорни качества, няма отново да се спирам на тази страна на въпроса. Само в потвърждение на последното ще спомена, че в класацията на DiVino за 50-те най-добри български вина, 25 (или 50%) са червени купажни вина.

Най-редките бутилки

Какво ще налее 2016-та?

Да, каберне фран има почва у нас.

Сортът е вече достатъчно добре известен у нас, като ще спомена само, че българските енолози правят от него както забележителни купажи, така и сортови вина, на които е посветен настоящият дегустационен репортаж.

Cristal-но чисто!

Светът отново е шампанско. След седем години на тъга, разбирай спад в продажбите, 2015-та се приготвя да запише в архивите на Шампан рекордните 4,75 милиарда евро оборот, надминавайки 2007, когато 338,7 милиона бутилки напускат избите на региона и реализират 4,56 милиарда евро

На гости в Меди валей за началото на гроздобера