Начало - За професионалисти
Статии и новини

Текст

Рубрики:

Винената селекция на DiVino - bio & organic

Био, биодинамични и натурални (ориндж) вина - видове, прилики и разлики

Сядайки да пиша този материал, си давам ясната сметка, че рядко дегустационната ни тема е била толкова актуална. Планирали сме я, разбира се, отдавна, но междувременно на пръв поглед разнопосочни винени събития ни водят към една и съща тема: бъдещето на винения ни свят, такъв какъвто го познаваме досега: - 2014 се очертава като изключително тежка година за много винени региони по света, за някои катастрофална, като този път не липсва и такъв сериозен катаклизъм като земетресение;

Виненият отличник Сицилия

Който си мисли, че модерният винен свят е окончателно подреден и парцелиран, греши и точно Сицилия е сред най-изразителните примери за това.

Никос Смирноф: "България прави много добри вина като качество/цена"

Никос Смирноф е новият изпълнителен директор на Белведере Дистрибуция и Домейн Менада. Поема компанията едва през август тази година (2014) и вече стана популярно лице след множество публикации и интервюта из пресата, касаещи състоянието на старозагорската винарна. Решихме да проверим от първа ръка какво се случва с Домейн Менада в момента и да разберем малко повече за плановете на новия й мениджър.

Българският рубин и неговите блендове

През 2010 в анкетата, която тогава проведохме сред читателите на DiVino, рубинът се оказва най-харесваният български сорт, като изненадващо изпреварва традиционните местни лидери мавруд и мелник. Дали 4 години по-късно тази тенденция се е запазила? И как изглеждат актуалните вина от този сорт? Това бяха въпросите, които най-много ме вълнуваха преди тематичната ни дегустация на вина от сорта рубин и неговите блендове.

За Дефилето на младото вино и някои мисли за реколта 2014

Лятото продължава: две розета от широка мелнишка лоза

Независимо дали сме в разгара на лятото или към края му, времето за розета съвсем не е приключило. Вили Гълъбова от DiVino представя две вина от сорта широка мелнишка лоза и една нейна разновидност. Любопитното е, че едно от вината е пенливо…

Лятно предложение: две български вина от мискет!

Вили Гълъбова от DiVino представя две български вина от сорта мискет. Чудесно предложение за летните месеци!

Лятно предложение: две български розета от мавруд!

Вили Гълъбова и Ясен Захариев предлагат две чудесни български розета, направени от сорта мавруд. Ще останете изненадани, колко различни могат да бъдат розовите вина от този местен сорт.

Лятно предложение: две български вина от димят и тамянка

В разгара на лятото, Вили Гълъбова и Ясен Захариев представят две вина от местните български сортове димят и тамянка. Какво да очакваме от тях? Вижте във видеото!