Начало - За професионалисти
Статии и новини

Текст

Рубрики:

Румелия след 10 години

Ето как неусетно изминаxа десет години... Сякаш беше вчера, когато на моравата пред все още строящата се сграда в началото на Панагюрище “поляxме” новата тогава изба, собственост на семейство Костови.

Какво се случва с винената търговия след вота за Брекзит

Винените баери от САЩ, Азия и Европа много бързо се ориентираха към преимуществата на ниския курс на британския паунд, следствие на вота на Обединеното кралство да напусне ЕС. Decanter.com събра факти и мнения за тенденциите в търговията с вино след референдума. Все повече британски винени търговци съобщават за повишено търсене след Брексит, но и се притесняват, че цената на подновяване на вината от Европа може да бъде значително по-висока.

Бордо празнува виното в четиридневно "измерение"

Напред към историята - ферментация и отлежаване в глина и бетон

Анализ на медалите или малко повече статистика от CMB 2016

Bordeaux En Primeur 2015

Франчакорта - приказната земя на Ломбардия

Франчакорта* се представя като единствената истинска алтернатива на Шампан, а най-добрите ѝ пенливи вина са от световна класа и са много повече от заместител.

Да смесваш удоволствие...

Неотдавна приключиха дегустациите ни на тема Червени блендове България, които (както обикновено) отнемат месеци и представляват най-обемната група с вина. Те са най-много и на пазара, и понеже неведнъж сме писали за техните безспорни качества, няма отново да се спирам на тази страна на въпроса. Само в потвърждение на последното ще спомена, че в класацията на DiVino за 50-те най-добри български вина, 25 (или 50%) са червени купажни вина.

Най-редките бутилки

Какво ще налее 2016-та?