Начало - За професионалисти
Статии и новини

Текст

Рубрики:

DiVino.Top 50 за 2018

Пълният спискък на вината от Divino.Top 50

Шардонето се завръща

Шардонето се завръща победоносно на световната и на българската винена сцена - в цялата си многоликост и стилово разнообразие, както разказва и доказва Вили Гълъбова.

Винената 2018 година

Каква беше 2018 година за виното в България и какви се очертават тенденциите за 2019? Анализ на Яна Петкова.

Налейте!

Във виното и критиците, и популистите намират лесна цел към днешна дата.

В търсене на перфектната комбинация

Винаги щом заговорим за коктейли, се потапяме в един необятен свят на вкусове и аромати, който отключва много деликатни части от въображението ни. И именно коктейлите са една от най-естествените асоциации за блажено прекарване на свободното време,

18 ароматни бели вина от България

Българската кухня, макар и не така пикантна като китайската или индийската, е наситена с подправки, затова ви предлагаме избор от 18 български вина, както от местни сортове, така и от традиционни, но всяко от тях с подчертано ароматен профил - идеално допълнение за по-пикантни бл?

Ром - толкова сложен и прост едновременно

Напитката, която обобщено наричаме ром, нерядко е поставяна на технологичния връх в пирамидата на сложната индустрия на високоалкохолните напитки. В думата “ром” са събрани и толкова много емоции: носталгия по едно отминало пиратско време, чувството за връщане към героичните времена на Карибите, блянът по безгрижието и лекотата на битието...

50 (без едно) български розета

По това време на годината розето е наистина навсякъде! Това най-лятно сред всички летни вина сякаш прелива от ентусиазъм, пръски солена вода, слънчеви очила и усмивки.

Първите три вина в класацията на DiVino за 2017 година!

Дойде време и за Големия финал! Ето кои са бронзовият, сребърният и златен медалист в нашата класация. #3 в DiVino Top 10 за 2017 Salla Estate Blaskovo Vineyards Chardonnay 2013

Занаят: УИСКИ

Занаятчийството в съвременния му вид е едно своеобразно многопластово гранично поле, където се срещат научни знания и подходи от множество дисциплини, в едно със съвременни разбирания за устойчиво живеене; намесва се и интуицията на човека. Човекът, който прави продуктите ?