Начало - Статии и новини - Новини - Актуализираният DIVINO GUIDE 2020 Най-добрите български вина е на ваше разположение
Новини
   

Актуализираният DIVINO GUIDE 2020 Най-добрите български вина е на ваше разположение

28 юли 2020

Актуализираният DIVINO GUIDE  2020 Най-добрите български вина е на ваше разположение

DiВиненият гид 2020 - прясно обновен и допълнен, вече е на ваше разположение. Екипът на DiVino го актуализира всяка година, за да бъде верен ориентир на всички, които се интересуват от все по-добрите български вина и им се наслаждават.

От деликатна гъмза, през мощен мавруд до впечатляващи Бордо блендове; от фин димят и нежна тамянка до плътно сочно шардоне: отлежали червени с характер, свежи минерални бели, жизнерадостни розета и дори пенливи от най-висока класа – палитрата на българските
вина става все по-пъстра и богата. А качеството им отдавна е на световно ниво.

DIVINO GUIDE 2020 Най-добрите български вина е своеобразен „компас“ в света на българското вино. Изданието съдържа съществена информация за близо 120 български винопроизводители – това са на практика всички, които активно присъстват на пазара ни: в ресторантите и специализираните магазини, в малките търговски обекти и в големите вериги. Публикуваме и дегустираните вина на всяка изба от актуалните реколти - с оценка и ориентировъчна цена.

Като продължение на целогодишната работа на DiVino ви представяме и класацията на най-добрите български вина DiVino Top 50 за изминалата 2019 година, както и наградите на DiVino в отделните категории, също така селекцията DiVino Top 10 за вина от лимитирани серии (до 2000) бутилки и категорията Best Buy, или онези вина, които са с най-добро съотношение между качество и цена.

Новост в актуалното издание са категориите за винен туризъм, които даваме на всяка от винарните в този гид. Считаме за важно да ориентираме читателите кои изби предлагат дегустации – с или без съчетание с местни кулинарни специалитети, както и кои винарни разполагат с къща за гости, хотел и ресторант. 

През последните години българските лозари и винари работят с впечатляващ професионализъм. Вината у нас са все по-качествени и разнообразни, при това се разширява кръга от производители, които се обръщат към характерните български местни сортове, с които се отличаваме и можем да се гордеем. Към тази тенденция, която определено ни радва, се добавя още една – природосъобразните и щадящи практики на лозето и в избата сериозно навлязоха в полезрението на българските винари. Нарастващите им амбиции и все по-добрата им работа задължава и нас, като дегустатори и посредници между винопроизводителите и потребителите, да се отнасяме към работата си все по-отговорно.

Вярваме, че DiVino Wine Guide 2020 ще ви даде важна информация за българското вино, ще ви вдъхнови за винени пътешествия и ще ви помогне в избора на хубави български вина, за да им се наслаждавате и да ги споделяте с приятели!

Поръчайте и купете във Vintageclub.bg!

Или потърсете в:

Casavino, Vino Orenda, Orange, Inmedio, Helikon, Ciela, Book Trading, Greenwich Book Center