Начало - Статии и новини - Новини - Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50
Новини
   

Дегустация & Церемония за наградите DiVino TOP 50

02 февруари 2023

Истинско удоволствие за нас е да ви запознаем с предстоящото празнично за българското вино събитие DiVino TOP 50 Най-добрите български вина!

За втора поредна година, на 11 март 2023, събота, организираме отворена дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino. Това е единствена и ценна възможност да бъдат опитани заедно всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2022.

Времето за дегустации ще бъде достатъчно – събитието е целодневно, от 12:00 до 21:00 часа. Мястото е елегантната зала „Васил Левски“ на хотел Hyatt Regency в София.

По време на дегустацията и паралелно с нея, от 14:00 до 17:00 ч., ще се проведе празнична церемония за наградите на DiVino в различните категории!

Тази година присъстващите на събитието първи ще научат кои са вината от TOP 10, кое вино е #1 за 2022, кои вина ще получат награда във всяка от категориите. А и първи могат да ги опитат! Преди събитието на 11 март ще оповестим цялата селекция от 50-те най-добри български вина, но без местата им в класацията и без конкретни награди!

DiVino.TOP 50 има за цел да отличи и отдадено заслуженото на онези производители, които не пестят усилия, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.  

Празничното събитие ще демонстрира високата класа на българското вино и ще отрази бурното развитие, което винопроизводството и винената култура в България претърпяха през последните години. Събитието акцентира върху най-привлекателната и интересна страна на виното, върху способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл и да доставя удоволствие. 

Самите производители ще представят своите вина и ще разказват подробности за създаването им…

Вече за 12-а година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през годината, които отразяват качеството на им и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и всички победители в отделните категории, може да прочетете тук.

Събитието включва:

– възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2022 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина.

– присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

Гарантираме ви интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен видео и музикален фон, или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2022. С удоволствие ви съобщаваме, че водещи на церемонията по награждаването ще бъдат талантливите актьори от сериала Вина, Елена Телбис и Владимир Зомбори. 

Посетителите имат възможност и да закупят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения магазин CasaVino.

Място на събитието:  хотел Hyatt Regency, София, пл. Васил Левски
Дата: 11 март 2023, от 12:00 до 21:00 часа
За билети моля вижте www.vintageclub.bg
БИЛЕТИ НА МЯСТО НА СЪБИТИЕТО НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ!
 

DiVino изказва искрена благодарност към спонсорите и партньорите на DiVino TOP 50:

Генерален спонсор

Спонсори