Начало - Статии и новини - Новини - DiVino.Taste 2021 – отново в предстартова треска
Новини
   

DiVino.Taste 2021 – отново в предстартова треска

28 октомври 2021

До DiVino.Taste, най-значимия и мащабен форум на българското вино, остават точно 21 дни! Юбилейното десето издание ще се проведе от 19 до 21 ноември в удобния и гостоприемен Интер Експо Център София.

DiVino.Taste 2021 ще даде среща на над 65 български винопроизводители, а посетителите ще могат да дегустират сред близо 450 от най-добрите вина, които се създават в страната ни и както винаги – в директни разговори с техните създатели.

Именно DiVino.Taste е най-доброто място, където вече за 10-и път винените професионалисти – ресторантьори, сомелиери, бармани, търговци, туроператори, журналисти от бранша, както и всички ценители и винолюбители, могат да се запознаят чрез дегустации с най-новите и интересни български вина от актуални реколти, да ги обсъдят с производителите им, да научат интересните им истории или повече за тяхното създаване. Всеки запален по виното знае колко вдъхновяващо е да опитваш вина в оживени дискусии с винари, приятели, единомишленици…

Специално изграденият на DiVino.Taste магазин Casavino дава възможност веднага да се заредите с вината, които са събудили интереса Ви и са Ви доставили най-голямо удоволствие.

По традиция на изложението ще се предлагат супер добро кафе, вкусна храна и някои специални деликатеси извън зоната на вината. По време на форума ще се погрижим, както е обичайно, да има места за почивка и разговори.

За досегашните 9 издания на DiVino.Taste броят на изложителите и на посетителите винаги е бил възходящ всяка следваща година. През 2019 участващите винарни бяха близо 80! Само че през миналата 2020 година ни връхлетя пандемията от Covid-19 и се наложи форумът да бъде отменен.
Тази есен епидемичната обстановка отново не е добра, но вече има изградена методика и безопасното провеждане на форума се гарантира чрез така наречения протокол VTR. По този начин се провеждат успешно големи и многолюдни събития в цяла Европа.

Какво точно означава VTR събитие?
На DiVino.Taste ще могат да присъстват само ваксинирани (V - vaccinated), хора, представили отрицателен тест (T - tested) или доказателство за преболедуване (R - recovered). Това се отнася за всички: посетители, изложители, организатори. Документите ще се проверяват еднократно на входа, преди да Ви бъде поставена съответната гривна за деня - тя Ви дава възможност да излизате и влизате многократно.
На DiVino.Taste ще има и лаборатория, където ще предложим преференциални цени за бързи антигенни тестове. Всички, които не са ваксинирани или преболедували, ще могат да се възползват от подвижната лаборатория. Валидността на теста е 48 часа
Усилието определено си заслужава!


Българските вина събират в себе си цялата енергия от земята и слънцето, от водата и вятъра, от хората, които се грижат за лозята и за направата на виното. Елате, за да получите от този заряд, докато се наслаждавате на великолепните аромати и вкусове!

И не забравяйте сертификатите си, моля, както и усмивките!

На сайта на изложението taste.divino.bg може да видите кои са изложителите на DiVino.Taste 2021. А на фейсбук страницата на DiVino също ще представяме участващите винарни.

 

Онлайн билетите ще бъдат в продажба от 1 ноември 2021 на Vintageclub.bg и на други платформи за продажба на билети, които са наши партньори!

Билети ще се продават и на място, на входа на събитието. 
С купуването на билет за DiVino.Taste всеки се съгласява да спазва наложените противоепидемични мерки. Моля прочетете ги внимателно тук! 
Всички изисквания и противоепидемични мерки са в интерес на здравето на всеки от нас. Моля да проявявате разбиране и да ги спазвате!

Най-качествените български вина и техните създатели ви очакват на DiVino.Taste 2021!

Кога: 19-21 ноември 2021
19 ноември, петък: от 14:00 до 16:00 – вход само с покани за професионалисти и медии
19 ноември, петък: от 16:00 до 21:00 – вход с билети или покани
20 ноември, събота: от 11:00 до 19:00 часа – вход с билети или покани
21 ноември, неделя: от 10:00 до 17:00 часа – вход с билети или покани
Къде: Интер Експо Център София, зала 4