Начало - Статии и новини - Новини - DiVino.Taste представя: вино, добро настроение и още нещо!
Новини
   

DiVino.Taste представя: вино, добро настроение и още нещо!

25 октомври 2019

DiVino.Taste представя: вино, добро настроение и още нещо!

Като най-очакваното за годината винено събитие, 9-ото издание на DiVino.Taste подготвя изключително разнообразна и интересна програма. За първи път по време на най-големия форум на българското вино цялата зала 6 на софийския Интер Експо Център ще се превърне в GOOD MOOD ZONE!

Винаги сме били убедени, че възприемането на виното отива далеч отвъд чистата дегустация, а за да бъде то по-пълноценно е необходимо… много добро настроение! В зала 6, посетителите на DiVino.Taste ще имат възможност да се запознаят, опитат и закупят специално подбрани продукти и винени аксесоари от партньорите ни. Това са интересни фирми и производители, които са логичен спътник на форума на българските винопроизводители и представляват неразделна част от културата на храната и виното. А за да е пълно удоволствието, ще има всички удобства за почивка, разговори и хапване, създадени от Studio ShkafA.

И този път запазено място има Slow Food България, с шест различни производители: Халалица, Златно руно и Козле - качествени богати сирена и кашкавали с позабравено добър вкус; Медената къща с великолепен истински мед и продукти от пчелен восък и прашец; натуралните и качествени сурово-сушени колбаси на семейната фирма Велико в добричкото село Козлодуйци и интересните и полезни продукти на основата на био киви от плантациите на семейство Георгиеви в района на Петрич.

Традиционно е вече присъствието на DiVino.Taste на качествени зехтини. Тази година ще имате възможност да опитате и опознаете продуктите на Elly's Supreme Taste - екстра върджин зехтини с най-високо качество от Гърция и супер премиум зехтини от Андалусия.

Качественото месо е сред основните партньори на доброто вино и затова продукцията си ще представят от Ангус месно говедовъдство България. Фермата отглежда животни от породата Абърдийн Ангус в сърцето на Стара планина.

Удоволствие за небцето ще доставят трюфелите на Агролес и сирената с трюфели и манатарки с марката Du Chef Radichev.

От Kosherite ще представят тайните на медовината. Това е първата компания в България, изцяло насочена към професионалното производство на тази древна напитка.

Любителите на веган храненето, а и не само, биха могли да опитат високия клас ядкови сирена от кашу на Cheese The Queen. Това са зрели ръчно приготвени деликатеси от 100% био кашу, пробиотик и подправки.

Своите месни деликатеси и сурово-сушени колбаси от био пасищни животни с марката Woods Foods ще представят от Ферма Странджа.

А Le Petit Quchet ще добави още изтънченост с фоа гра от 110-годишния производител и разнообразни други продукти с фин вкус.

Натурален течен шоколад, дресинги и още деликатеси ще предложат от Gousto.

Както и на предишните издания на големия винен форум, традиционните партньори на DiVino.Taste от Pure, ще осигурят апетитни салати и други вкусни храни

Щандът на Booktrading ще гарантира приятен послевкус дори и след DiVino.Taste, с много книги за гастрономия и вино.

Своите качествени аксесоари за вино - тирбушони, уреди за съхранение на отворени бутилки вино и т.н. ще демонстрират от Sagax.

И тази година, официален магазин на DiVino.Taste е Casavino, където всеки ще може да закупи предпочитаните вина от изложението.

А по случай 11-ия си рожден ден, от Casavino са подготвили голям винен празник, наречен Fine Wine Sale! До 31 октомври в Casavino Скобелев ще се предлагат забележителни винени съкровища – това са емблематични вина, последни бутилки и такива от специални серии или изключително добри реколти! Вина с много високи оценки и такива, в които ценителите по света инвестират…

DiVino.Taste е от 22 до 24 ноември, в Интер Експо Център София

Билети на vintageclub.bg