Начало - Статии и новини - Новини - DiVino.Taste расте заедно с качеството на българското вино
Новини
   

DiVino.Taste расте заедно с качеството на българското вино

27 октомври 2023

DiVino.Taste 2023 ще се проведе за 12-и път тази година - от 1 до 3 декември в зала 1 на Интер Експо Център София.

За тези, които не знаят, DiVino.Taste е изложение на българските винопроизводители с дегустация на качествените български вина, което се провежда всяка година обикновено през ноември. DiVino.Taste е най-успешният формат за популяризиране в България и по света на качественото българско вино и винопроизводство. Защо?

При безкомпромисно равни условия за всички винени изложители – малки, средни и големи, изложението събира под един покрив най-добрите български вина – нови и от актуални реколти. Включват се значима част от българските винарски изби – както дебютанти, така и утвърдени традиционни изложители. При това самите собственици и/или винари застават зад щанда, за да предложат и представят продуктите си и да разкажат историите на създаването им.   

Така DiVino.Taste е подходящо и интересно събитие както като професионална платформа за непосредствен контакт между българските производители и ресторантьори, търговци, дистрибутори, сомелиери, журналисти, така и като своеобразна актуална витрина на българското вино за всички ценители или винолюбители – начинаещи и напреднали. Едно място за срещи, запознанства и градивни дискусии между колеги, приятели, съмишленици – споделящи уважение и интерес към света на виното.  

Заедно с качеството и разнообразието на българското вино расте и DiVino.Taste. Тази година, в 12-ото издание, участващите винопроизводители са рекорден брой – повече от 90. А вината, които те ще предложат за дегустация, са над 600!

Акцентът в предстоящото издание е върху винените региони – една дискусионна тема, която вълнува винената общност. Защото за виното произходът има огромно значение! Освен че по традиция изложителите са разпределени в залата по региони, майсторските класове от паралелната програма също са основно свързани с темата.

По-долу може да видите и цялата програма на майсторските класове, семинари и презентации на DiVino.Taste 2023.

Ценен традиционен партньор на DiVino.Taste са CASAVINO – благодарение на техния магазин може да закупите вината, които сте си харесали и набелязали!
А сред морето от производители и вина ще може да се ориентирате чрез удобното мобилно приложение DiVino.Taste, което ще заработи малко преди събитието.

И отново по традиция ще може да се насладите на прекрасното кафе DABOV, на вкусната храна от JOBO, както и на интересни продукти в деликатесната зона.

Спонсори на DiVino.Taste 2023 са Mastercard и Acqua Panna & San Pellegrino, а партньори - Екопартнерс, JTI, bioMérieux, Samsung.

 

Програма на майсторските класове и семинари на DiVino.Taste 2023
За по-подробна информация моля последвайте линковете.
1 декември, петък
17:15 - 19:30 МАЙСТОРСКИ КЛАС За българските винени региони интимно - лектор: Марин Атанасов
 
2 декември, събота
10:00 - 12:00 СЕМИНАР Насърчаване на винения туризъм от избата в цялата страна – Казус: Каталуния - лектори: Естер Гарсия и Бегоня Фернандес
12:15 - 14:15 ПРЕЗЕНТАЦИЯ-ДЕГУСТАЦИЯ Енотечни вина от трезора: 10 години Вила Мелник - водещ: Милица Зикатанова (вход с покани)
14:30 - 16:30 ПРЕЗЕНТАЦИЯ Управление на риска в качеството на виното и мониторинг за бретаномицес със системата VERIFLOW® - водещи Дейвид Смарт и Дейвид Пиератони, bioMérieux  (вход свободен с предварителни резервации, очаквайте скоро възможности за записване)
16:45 - 18:45 МАЙСТОРСКИ КЛАС Виньо верде: Белите съкровища на Португалия - лектор: Луиш Сердейра

3 декември, неделя
10:00 - 12:00 СЕМИНАР  Дигитален маркетинг и вино: Как да продаваме по-успешно - лектор: Вяра Стефчева
12:15 - 14:15 МАЙСТОРСКИ КЛАС Райнхесен: Произходът има значение - лектор: Николета Дикова
14:30 - 16:30 МАЙСТОРСКИ КЛАС Натурално вино - що е то? - лектор: Елизабет Портева
16:45 - 18:45 МАЙСТОРСКИ КЛАС Великите червени тероари на Италия - лектор: Андреа Макиа
 
Потърсете билети за майсторските класове тук.
Местата са ограничени. Билетът за майсторски клас или семинар дава и право на достъп до основната зала през трите дни на изложението!

 

Заповядайте на DiVino.Taste 2023! Опознайте българските винени региони!

ИНТЕР ЕКСПО ЦЕНТЪР СОФИЯ, зала 1
Работно време на изложението DiVino.Taste 2023
1 декември, петък,   от 14:00 до 16:00 – само за професионалисти и медии
                                  от 16:00 до 21:00 – за всички посетители
2 декември, събота, от 11:00 до 20:00 – за всички посетители
3 декември, неделя, от 11:00 до 19:00 – за всички посетители
Изберете билети за изложението!