Начало - Статии и новини - Новини - Идва DiVino TOP 50 за 2023: време е за дегустация, време е за награди!
Новини
   

Идва DiVino TOP 50 за 2023: време е за дегустация, време е за награди!

30 януари 2024

Дойде време с вълнение да обявим най-празничното ежегодно събитие за българското вино, DiVino TOP 50 за 2023 г.!

На 24 февруари, събота, за трета поредна година ще се проведе отворена дегустация на TOP 50 Най-добрите български вина, оценени и класирани от дегустационния екип на DiVino, заедно с церемония по награждаването на най-отличените сред тях.

Присъстващите на дегустацията & церемония първи ще научат горещите новини кои са вината от TOP 10, кои са наградените вина във всяка от категориите и кое е българското вино #1 за 2023 г.!

Гостите ще имат и единствената и ценна възможност да опитат, събрани заедно, всички великолепни български вина от DiVino TOP селекцията за 2023!

 

 

Зад щандовете с топ вината ще застанат в повечето случаи техните създатели, за да разкажат повече за историята и спецификите на своите вино-творби.

Събитието тази година ще продължи през целия следобед, от 14:00 до 20:00 часа. Мястото е ТОПЛОЦЕНТРАЛА в столичния Южен парк - арт сърцето на София, алтернативно място с неформална и предлазполагаща атмосфера.  Церемонията за наградите на DiVino ще се проведе по време на дегустацията и успоредно с нея, от 15:00 до 18:00 ч., в две части!

DiVino TOP 50 има мисията да отличи най-добрите, да отдаде заслуженото на онези винопроизводители, които не пестят сили, интелект, умения и всеотдайност, за да издигат българското вино на световно ниво.  Идеята на празничната дегустация-церемония е да насочи фокуса върху високата класа на българското вино и да отрази несъмнено положителното развитие във винарството и винената култура у нас през последните две десетилетия.

Акцентираме и върху най-привлекателната страна на виното: способността му да предизвиква сетивата, да провокира размисъл, да доставя удоволствие, да сближава хората... Събитието DiVino TOP 50 събира съмишленици - хора, които уважават майсторите на виното и умеят да оценяват техните постижения. 

Вече за 13-а година дегустационният екип на DiVino определя DiVino TOP 50 на българските вина на базата на редовни дегустации през годината, които отразяват качеството им и актуалната пазарна реалност във винения бранш у нас. Как се определят селекциите DiVino TOP 50, DiVino TOP 10 от лимитирани серии и всички победители в отделните категории, може да прочетете тук.

Събитието DiVino TOP 50 включва:

– възможност да се дегустират вината от TOP 50 за 2023 година, от TOP 10 на лимитирани серии и всички други наградени вина.

– присъствие на празничната церемония по награждаването на вината победители в класацията и в отделните категории, на която те за пръв път ще бъдат разкрити и обявени.

Гарантираме ви интересни дегустации, срещи със създатели на вината от TOP 50, със съмишленици и приятели, приятна атмосфера, интересен видео и музикален фон, или накратко – вдъхновяващо запознанство с най-добрите български вина за 2023.  

Посетителите имат възможност и да закупят вина от TOP 50, благодарение на специално изградения магазин на нашите партньори от CasaVino.

 

Място на събитието:  Топлоцентрала, София, Южен парк, ул. Емил Берсински 5
Дата: 24 февруари 2024, от 14:00 до 20:00 часа
Купете своя онлайн билет ТУК  
БИЛЕТИ НА МЯСТО НА СЪБИТИЕТО НЯМА ДА СЕ ПРОДАВАТ!