Начало - Статии и новини - Новини - Майсторските класове на Wine & Spirits Show ви очакват!
Новини
   

Майсторските класове на Wine & Spirits Show ви очакват!

31 март 2022

Остава само седмица до голямото професионално изложение на вино, бира и високоалкохолни напитки Wine & Spirits Show 2022! То ще се проведе от 7 до 9 април в зали 5 и 6 на Интер Експо Център София. 

Мащабното шоу, което открива нови бизнес хоризонти, предлага богата и разнообразна паралелна програма от майсторски класове и презентации на различни интересни теми от света на напитките. Предназначени са както за професионалисти от бранша - ресторантьори, бармани, сомелиери, търговци и мн. други, така и за ценители на качествените напитки.

Входът за всички прояви от съпътстващата програма е свободен за посетители на изложението. Изисква се обаче предварителна регистрация чрез линковете, които ще намерите по-долу. (Някои от линковете вече са активни, други ще бъдат активирани утре, 1 април)

Входът за самото изложение Wine & Spirits Show е с билети или покани. КУПИ БИЛЕТ

Запознайте се с програмата от презентации и майсторски класове! 
Регистрирайте се за онези от тях, които запалят интереса ви!


7 АПРИЛ, четвъртък
14:00 часа Принципи и стратегия за максимална печалба от вино в ресторанти и барове
Лекцията на винения консултант Йордан Русев е особено полезна и ценна за ресторантьори, сомелиери, сервитьори и бармани, които се стремят да развиват винената листа и предлагането на вино в заведенията. 
Вижте повече и се регистрирайте!

16:00 часа Истинска бира, що е то?
Презентация на Крафт пивоварна Hills с дегустация на Weinbeere
Маркетинг мениджърът на независимата микро-пивоварна Hills в Перущица, Ирина Стефанова, щедро ще сподели задълбочените си знания за истинската бира, Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете, технологията, енобирата. О да, и ще дегустираме Weinbeere...
Вижте повече и се регистрирайте!

18:00 часа Скоч уиски и храна: същност и ритуали
Майсторски клас с дегустация на 5 шотландски уискита в съчетание с различни храни
Николай Нейков, посланик на премиум дестилираните напитки на Diageo, опитен лектор и консултант, ще ни води и насочва в една дегустация на комбинации от 5 различни скоч уискита с разнообразни храни, за да получим по-задълбочено разбиране за природата на вкусовете. Ще надникнем заедно отвъд всички стандарти, където нито ароматните глътки скоч, нито апетитните хапки ще бъдат същите на вкус, за да разкрием нови измерения на насладата и нови ритуали в гостоприемството.
Вижте повече и се регистрирайте!

8 АПРИЛ, петък
11:00 часа Кръгла маса на тема Бъдещето на винените райони в България (само с покани)

13:00 часа Българска банка за развитие представя нови продукти пред представителите на винарския бранш (вход свободен)
Презентатор: Владимир Георгиев, Изпълнителен директор на Българска банка за развитие.
ББР кани на среща участниците и гостите на изложението Wine & Spirits Show 2022 да се запознаят с новите ѝ финансови продукти и услуги – кредити за оборотни средства и обновление, за стартиращи предприятия, хотелиерство и ресторантьорство, лизинг и други.
Фокус в работата на ББР е развитието на икономическия, експортен и технологичен потенциал на малките и средни предприятия в страната и осигуряването на достъп до разнообразно финансиране за малките и средни предприятия - особено на такива, които не могат да получат финансиране от другите банки поради по-висок рисков профил.
Вижте повече и се регистрирайте!

14:30 часа  БАЕЗ – Държавният гарант за сигурността на българския бизнес  (вход свободен)
Момчил Ройнев, Изпълнителен директор на БАЕЗ, ще представи възможностите, услугите и продуктите, осигурявани от Българската агенция за експортно застраховане, които са подходящо и добро решение за дейността на винопроизводителите.
БАЕЗ ЕАД е единственото държавно застрахователно дружество в България, специализирано в областта на експортното застраховане. Създадено е с цел да насърчава, подкрепя и да осигурява превенция на българските компании – износители, както и на компаниите, търгуващи на вътрешния пазар. Фокусът им е насочен към подпoмагане и развитие на малки и средни предприятия, но същевременно предлагат застрахователни решения и за микро предприятия и големи корпоративни клиенти.
Вижте повече и се регистрирайте!

16:00 часа Карибски ром агрикол от Гваделупа

Майсторски клас с дегустация на 6 рома от 4 дестилерии
Вълнуващият свят на ромовете ще разкрие някои от най-добре пазените си тайни – какво е всъщност агрикол ром и къде са разликите с традиционните ромове. Един от дегустаторите на Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles – Юлия Костадинова, ще ви разходи из остров Гваделупа, за да опитате заедно 6 примера за стиловете карибски агрикол ромове от легендарни дестилерии.
Вижте повече и се регистрирайте!

18:00 часа Tikveš Châteaux & Domaines
Майсторски клас с вертикална дегустация на Barovo Red (Северна Македония) и Terrasse à l’Ombre (Южна Рона).
Александер Ристовски, винен експерт и преподавател в Tikveš, ще ви отведе в местността Барово в Кожух планина - един великолепен тероар. Червеното Domaine Barovo е голямо вино, едно от най-високо оценяваните и награждаваните на Балканите! 
Terrasse à l’Ombre е от винарната Château de Gourdon в Южна Рона, също собственост на Тиквеш. Две поредни години е носител на титлата Най-добро вино от Код дьо Рон на Mundus Vini. Ще дегустирате по 3 великолепни реколти от двете вина-звезди!

Вижте повече и се регистрирайте!

9 АПРИЛ, събота
11:30 часа Истинска бира, що е то?
Презентация на Крафт пивоварна Hills с дегустация на Weinbeere
Маркетинг мениджърът на независимата микро-пивоварна Hills в Перущица, Ирина Стефанова, щедро ще сподели задълбочените си знания за истинската бира, Закона за чистота на бирата от 1516 г., който при тях действа и днес, стиловете, технологията, енобирата. О да, и ще дегустираме Weinbeere...
Вижте повече и се регистрирайте!

13:00 часа Открийте вината на Калифорния
Майсторски клас с дегустация на 8 вина (USDA)
Яна Петкова представя винена Калифорния - четвъртият най-голям производител в света! Майсторският клас включва теоретична част и дегустация на 8 непознати досега на българския пазар калифорнийски вина. Департаментът по земеделие на Съединените щати (USDA) представя на Wine & Spirits Show над 50 нови вина, които все още не са в портфолиото на вносителите. Обединява ги доброто съотношение между цена и качество и огромната грижа и внимание, с които са направени. Ще опитаме 8 от тях и ще се уверим, че винена Калифорния означава супер качество за ежедневни вина.

Вижте повече и се регистрирайте!

15:00 часа  Високите вина на Европа – подбрана селекция от портфолиото на Hedonist Wines
Презентация с дегустация на 7 вина
Яна Петкова е майстор в разказите за вино и воденето на дегустации. Високите вина от портфолиото на вносителя Hedonist Wines, които ще ви представи, са от самото сърце на Стария винен свят – Италия и Испания и произхождат от лозя с голяма надморска височина, отглеждани в почти екстремни условия. Произходът среща качеството в 7 супер интересни вина, които ще опитате.
Вижте повече и се регистрирайте!

17:00 часа Работилница за коктейли
Павел Памукчиев от Travel Cocktails ще ни запознае с красивото изкуство на миксологията, ще се научим да шейкваме, бъркаме и смесваме като професионалисти, а също да даваме имена на авторските си коктейли или да им избираме чаши и украси. Павел печели приза за най-добър барман на България през 2018 и представя страната ни на глобалните финали в Берлин, където се класира в топ 20 на най-добрите бармани в целия свят. Важно е да се учим от най-добрите!
Вижте повече и се регистрирайте!

 

Светът на напитките е пълен със съкровища. Открийте ги на Wine & Spirits Show!

Кога: от 7 до 9 април 2022 – четвъртък, петък и събота
Къде: Интер Експо Център София, зали 5 и 6

Работно време:
7 април, четвъртък - 12.00- 19.00 часа
8 април, петък - 12.00-21.00 часа
9 април, събота - 11.00-19.00 часа