Начало - Статии и новини - Новини - Sofia Restaurant Week - Есен 2022
Новини
   

Sofia Restaurant Week - Есен 2022

17 октомври 2022

Десетото издание на Restaurant Week идва с пълна сила в София и Варна
Предстои цял месец на кулинарни изкушения в любими ресторанти в София и
Варна.

В периода от 19 октомври до 13 ноември всяка седмица от сряда до неделя избрани 7 или 8 ресторанта ще зарадват гостите си с креативни сезонни тристепенни менюта. Така всички фенове на Фестивала ще имат възможност да посетят по-голям брой ресторанти и да открият своите нови любими места.

Ресторант RE Club, СофияRestaurant Week – Есен 2022 не изневерява на своя оригинален подход за селекция на единствено лично проверени и селектирани от организаторите от Ресторант Уийк и Zavedenia.com ресторанти. В участващите места се забелязват 10 нови имена, като 20 от ресторантите са били включени и в предишни издания и са получили високи оценки от посетителите. Вече има 2 ценови категории за кувертите – 49 лв. и 69 лв.
Шеф готвачите на кулинарните дестинации на Фестивала предлагат по две специални тристепенни менюта, подготвени с много фантазия и любов. Акценти ще бъдат есенните зеленчуци, българско сирене и специалитетите със телешко, свинско и агнешко месо, както и гурме експериментите. Заедно с кампанията на МЕТРО Отгледано с грижа в България – през целия път от фермата до трапезата, клиентите ще имат възможност да открият ресторантите, които предпочитат автентични местни продукти.

Кои са участващите ресторанти!?
В Restaurant Week участват най-интересните, утвърдени и модерни ресторанти в двата града. В това издание на Фестивала може да откриете 26 ресторанта в София и 4 ресторанта във Варна. Фестивалните менюта могат да се разгледат на www.restaurantweek.bg.

Ресторантите в София:
В Amaya можете да се насладите на неповторимото съчетание на стилна атмосфера и  балансирани и свежи, вдъхновяващи кулинарни шедьоври на шеф Димитър Дамянов. Кулинарната академия HRC се връща във Фестивала с неповторимите си кулинарни импровизации в ресторант Kitchen 59.

Свежест и богатство от аромати ще намерите в любопитните сезонни менюта на
ресторантите Пънчетата, Aubergine и BOHO. Любителите на риба и стекове на жар ще намерят интригуващи кулинарни предложения в Котва. Разнообразието от креативни интернационали ястия е богато представена в менютата, селектирани от ресторантите Народен театър, Alibi, RE Club, The Clock, Snobar и Esterhazi.

Ресторант Kitchen59, десерт
За привържениците на италианската кулинария, насочваме вниманието към ресторантите Osteria Tartufo, Da Massimo, La Pastaria, Spaghetti Kitchen, както и The Revolutionary в петзвездния хотел Hyatt, а виненият бар Vino & Tapas 2 предлага креативно меню и качествени вина.
Магията на азиатската кухня ще ви завладее в Моши Моши, КОТО, SOLO, и Royal Thai, традиционната немска кухня пък е представена в ресторант Schnitzel House.
За тези, които искат да избягат от градския шум, Lazy Life & Food и Корията предлагат богати менюта със сезонни продукти.

Морската кухня на Варна:
На морето и особено есен се яде риба и Варна е мястото, където ще я приготвят с май сторлък и финес. Тук всеки ресторант е подготвил по едно рибно и едно месно меню, чието креативност ще очарова всеки клиент.
Посетете Долче Амаро Морска Гара - ресторантът участва в предишното издание на фестивала и получи най -висока оценка, като заслужено получи покана за участие и в този формат;
Вила Чинка - Италиански шик & Средиземноморски вкус е целогодишна  кулинарна концепция, съчетаваща свежестта и вкусовете на сезонните продукти от традиционни български рецепти с акценти от средиземноморската кухня;
Комплекс Морско Казино, който пази и до днес съкровени емоции на няколко поколения жители и гости на морската столица;
Ресторант Ла Пастария - спечелил награда за най-добър ресторант по Северното Черноморие от Seaside Awards 2022 на сп. GoGuide.
—————————————————————————————————————-
Ресторантите винаги са под прожектора на Restaurant Week. Но няма как да
се създаде подобно едномесечно гастрономическо изживяване без помощта на
партньорите. В десетото издание на фестивала специални благодарности получават Bibendum за уникалната им винена селекция, МЕТРО за инициативата им в подкрепа на местното производство и Mastercard за поредното приятно предизвикателство с чудесна награда.
 

За контакт:
Кристин Милнър
christine.milner@restaurantweek.bg
0884864820