Начало - Статии и новини - Новини - Специална награда за дебют на БАВП за 2020
Новини
   

Специална награда за дебют на БАВП за 2020

29 март 2021

Българската асоциация на винените професионалисти BAWP присъжда наградата за дебют на

Damyanov Family Winery & Vineyards! 

Избата на Дамянови е в сърцето на долината на Струма, в село Струмяни, на 12 км от Сандански, Югозападна България. Винарските традиции и любовта към лозята в семейството са наследени от три поколения назад. Винарната е от бутиков тип, а вината им са занаятчийски, с индивидуалност и характер – вина, изразяващи семейните ценности и страст. Те следват философията на натурално земеделие и екологично отглеждане на лозята и пренасят тази философия и в избата. Следят за минимална намеса в процеса на превръщане на гроздето във вино. Всички вина с марката Damyanov са резултат на ръчен труд, допълващ естествените процеси в природата.

Съвсем закономерно Damyanov VNYRD Special Family Cuvee 2016 е част от престижната TOP 20, както и от Best Buy на класацията за 2020. Останалите дегустирани вина на избата също са оценени високо.

Наградата е и за вдъхновената работа на Дамянови с местните сортове широка мелнишка лоза и керацуда, както и за търпението им да изчакват своите вина да отлежат и да се развият благородно. Освен това избата поддържа добър уебсайт, активни и инициативни са в социалните мрежи и имат адекватно маркетингово присъствие.