Начало - Статии и новини - Advertorial - Средиземноморска приказка
Advertorial
   

Средиземноморска приказка

21 юни 2023

Приказката, която ще ви разкажем, е за любов, страст, храна, вино, заминаване и завръщане. Нарича се Медитераниум… Да, няма такава дума. Това е събирателно название от Средиземноморие и нещо затворено вътре – душата на това място с цялата ù красота и разнообразие. 

Медитераниум е рожба на едно семейство, понякога пръснато на различни континенти, но винаги заедно в трудните и в щастливите моменти. Четирима съдружници в общо начинание, често на различни позиции, но винаги готови да се изслушат взаимно. 

Единият, с над 20 години управленски опит в областта на търговията, впряга знанията си и като ги обединява със страстта си към добрата храна, превръща хобито в работа. Само който обича работата си, я върши добре и това винаги си личи.

Когато повече от 20 години си се грижил за близките си и си им предавал любовта си чрез подбора на най-добрите продукти и превръщането им във вкусна храна, искаш да споделиш опита и знанията си с колкото може повече хора. 

На 24 имаш безочието да вярваш, че всичко е възможно, само да го пожелаеш. Винаги имаш шанс за победа. А дори да не победиш, от загубите се учи повече.

Когато си на 19 години и по-голямата част от съзнателното ти съществуване е преминало на място, където преклонението към добрата храна си съперничи само с това към изкуството…

Така започва Медитераниум преди две години – една сбъдната мечта за място, което да събира ценителите на добрата храна, вино и преживявания.

Днес местата са две, семейството е по-голямо и приятелите повече, партньорите също…

В Медитераниум се предлагат творенията на над 50 компании, най-често семейни, съхранили традициите и рецептите на своите прародители. И всяка от тях има своите приказки:

Един италиански пекар цял живот мечтаел да произвежда вино, тъй като живеел във Верона, район известен с винарските си традиции. И когато на преклонна възраст му се отдала тази възможност чрез партньорство с компанията Pasqua, виното било наречено Никога не казвай никога (Mai dire Mai). Това Амароне 2012 е в топ 10 на вината от тази категория в Италия.

Обичате ли трюфели? Джанкарло Зиганте определено обича, но не само да им да наслаждава, а и да ги намира в родната си Истрия в Хърватия. Докато работел в завод за производство на инструменти, всеки свободен ден излизал с обученото си куче да търси подземните съкровища. И един ден късметът му се усмихнал под формата на най-големия открит и до днес трюфел според Книгата с рекордите на Гинес. Днес той е собственик на Zigante Tartufi, една от най-големите компании за добиване и обработка на трюфели, а продуктите им може да се опитат в изискания му ресторант Zigante, препоръчан от Мишлен.

На юг, недалеч от нас, в Турция, се намира NovaVera, производител на забележителен зехтин. Компанията се ръководи от една дама с богат опит в корпоративния бизнес. След като преживяла така модерния burn out, тя потърсила спокойствие в Айвалък. Този район е известен с маслиновите си насаждения. В момента компанията е в топ 4 на производителите в света. Отличават се не само с най-качествени продукти, но и с вплитане на изкуството чрез етикетите на бутилките, рисувани от друга дама – известна турска художничка. Разбира се, те изобразяват красиви женски лица. 

Приказките са много, а най-хубавото е, че може да ги вкусите. Медитераниум предлагат изключителни за България продукти, произведени по занаятчийски метод и с грижливо отношение към околната среда. В новия Медитераниум Макси подават ръка за партньорство и с други вносители, за да предложат на клиентите по-богат избор. 

И както е казал героят на една приказна история, Мечо Пух, колкото повече, толкова повече. А той все пак е ценител на добрата храна…

 

Mediterranium
бул. Черни Връх 190, +359 888 314686
Mediterranium Maxi
бул. Симеоновско шосе 110, +359 879 809070