Начало - За нас
За нас

DiVino.bg e сайт за вино, винена публицистика и култура. Сайтът е идеен проект на Юлия Костадинова и Емил Коралов - винени журналисти и критици с над 15 годишен опит.

Екипът на DiVino е съставен от хора доказали с годините професионализма си и огромната си лична страст към виното. Философията ни винаги е била да даваме най-доброто от себе си като автори и критици и заедно с това да се опитаме да повлияем на повече хора около себе си, приобщавайки ги към голямото винено семейство.

Екип
Емил Коралов

Емил Коралов идеолог на DiVino.bg, DiVino Magazine и форума на българското вино DiVino.Taste. Издател и съосновател на Бакхус от самото му създаване до 2007 година, основател на Vintage Club, конкурсите Ресторант на годината Бакхус-Chivas Regal и Българско вино на годината. Управляващ съдружник на Gourmet Publishing, един от основателите на Българска Винена Академия. Заклет ценител на виното, дегустатор с дългогодишен опит.

Юлия Костадинова

Юлия Костадинова, главен редактор на DiVino, дегустатор с дългогодишен опит, член на редица международни дегустационни комисии. Редактор вино на сп. Бакхус от създаването му до 2009. Съосновател на конкурса Българско вино на годината. Покрива България, Гърция, Чили и Аржентина в дегустациите на DiVino.

Яна Петкова

Яна Петкова е възпитаник на Австрийската Винена Академия – клон на British Wine and Spirit Education Trust - и притежател на WSET Diploma. Тя е един от учредителите и основен лектор в Българската винена академия, винен консултант и журналист, винен съдия, блогър, ресторантьор. 

Ясен Захариев

Ясен Захариев отговаря за Калифорния, Австралия и Нова Зеландия в дегустациите на DiVino. За пръв път участва във винарска кампания в Калифорния през 1999. Работил е последователно в няколко изби в Калифорния и Южна Австралия. През 2006 е поканен при учредяването на клуб Винен наблюдател, където и до момента участва в редовните месечни дегустации. Участва и в месечните дегустации към Националния институт за изследване на вино и спиртни напитки Винен индекс. Дегустирал е за сп. Бакхус, www.e-vestnik и др. Ясен поддържа собствен блог за вино от 2007. Преподавател е по философия в Нов български университет.

Вили Гълъбова

Вили Гълъбова е сред най-добрите винени експерти в България. Тя е управител на Вино Аква Вита България и един от учредителите на Българска Винена Академия. Експерт с повече от 15-годишен опит във винената индустрия. Специалист с международен опит и признание и е първата българка, обучавана в най-престижната образователна институция в света за вино - Лондонския Институт за вино Institute of Masters of Wine. Тя е и първият, и все още единственият, български международен винен съдия в International Wine and Spirit Competition.

Ясен Бориславов

Ясен Бориславов е човек със сериозно журналистическо перо, енциклопедични знания за света на виното и автор на значителен брой статии на кулинарни и винени теми, публикувани в едни от най-добрите български списания и вестници. Доктор е по История на българската журналистика и автор на книгата Виното. Българска енциклопедия. Вече повече от година е част от дегустационния и творчески екип на DiVino.

Веселина Маринова

Веселина Маринова е редактор, автор и журналист с над 20-годишен опит в работата по създаване на винени и гурме медии и човек с широки познания за света на виното, храната и гастрономията.

Ефросия Благоева

Ефросия Благоева е винен автор на свободна практика и дегустатор със сериозен опит, част от постоянния дегустационен панел на списание Бакхус от 2007 до 2009 и участник в международното жури в конкурса Vini da pesce в Италия. Ефросия е изкуствовед по образование. Прегръща винената тема след като се дипломира в курс на Андрю Бел, председател на ASA (American Sommelier Association). Води рубрики за Amica, Story, Wine & Dine. Съосновател на клуба на софийските винолюбители, член на клуб Винен наблюдател и дегустатор във Винен индекс. Отговаря за Италия и Южна Африка в дегустациите на DiVino.