Начало - Статии и новини - Advertorial - Една Добра Година за да отвориш ресторанта на мечтите си
Advertorial
   

Една Добра Година за да отвориш ресторанта на мечтите си

31 май 2019

Една Добра Година за да отвориш ресторанта на мечтите си

Добра година може да е много неща, но със сигурност е част от битието и историята на един народ – символизира добрата реколта, фертилност и плодородие, и голям добив. Разбира се, препратката към филма „Добра Година“ на Ридли Скот с Ръсел Кроу е първото нещо, за което се сещаме, когато чуем името. Така както във филма, в новия ресторант на ул. Раковски 174 наблягат на добри вина, 80% от български малки производители, които не са толкова разпространени на пазара, с идеята да покажат на гостите си бижутата на българското винарство. По същия начин се отнасят към храната и продуктите, с които работят. В Добра Година се стараят абсолютно всичко да е българско, прясно и свежо, така подпомагат българските производители, така че да се получи една наистина добра година и за тях.

Дани Спартак е завършил в престижната академия Le Cordon Bleu, бил е личен готвач на Френския посланик в България и е победителият на първия сезон на Hell's Kitchen. Но не това е най-важното, а по-скоро отношението му към самия себе си и осъзнаването, че винаги има още нещо, което да го озари, а именно наученото от него в процеса на работа е, че колкото и добър готвач да си, имаш нужда от екип, за който да се грижиш, и че в една кухня няма място за его. Екипът в Добра Година започва още от логото – буквата О в добра може да бъде интерпретирано по няколко начина – слънце, 12 месеца за една пълна година, маса с 12 места.

В менюто присъстват много български рецепти, преоткрити и подготвени по нов начин, така че автентичните вкусове да се запазят, но в същото време да се придаде една нова текстура заедно с удоволствието да боцнеш по малко от всичко, за да получиш пълната наслада. От кога, например, не сте яли яйца във вестник? Или десерт Павлова, ама на части, така че да може да опитате всеки компонент по отделно, но и да решите вие самите съчетанията. Всяка чиния е изкуство, което храни очите и любопитството, химични реакции се събуждат в мозъка ни и се ражда едно блаженство. Ресторант Добра Година предлага нов прочит на традиционни и в същото време семпли и не толкова „гурме“ продукти, със съдействието на нови техники и млад, страстен екип.

В кухнята, под зоркото ръководство на шеф-готвач Дани, се приготвя всичко, от опушените риби, до телешката създарма и свински пуканки. Менюто е стегнато без излишни изливания, основните са „само“ шест и покриват всички нужни протеини, шестте салати се представят с вариации на български традиционни такива и изненадваща Цезар салата. Задължително трябва да се опита. Като стигнете на предястията, въображението ви ще се развинти и ще искате да си поръчате почти всичко – домашна лютеница с хариса и биволско сирене с чипс от черен чесън, моркови с лайка и сърма от салата, телешко сърце с цвекло по два начина, и още много нестандартни, но омайващи сетивата ястия. Персоналът е подготвен и вежлив, усещат се старанието и дисциплината, които стоят зад проекта.

На 5 юни ресторант Добра Година организира коктейлна вечер, за официално представяне на своите кулинарни и винарни тайни.

               Телефон за резервации:  + 359 893 379 767

              www.dobragodina.com