Начало - Статии и новини - Новини - Казанлък ще празнува розето тази събота и неделя!
Новини
   

Казанлък ще празнува розето тази събота и неделя!

02 юни 2016, DiVino

Казанлък ще празнува розето тази събота и неделя!

На 3 юни 2016 стартират националните дегустации на розови български вина, част от дългоочаквания Roze Wine Expo 2016. Следващите два дни - 4 и 5 юни (събота и неделя), по традиция са запазени за фестивала и изложението на розетата на България в столицата на Розовата долина - Казанлък.

Тази година радостта от разнообразието на розовите вина ще завладее за шести път сърцето на България по време на Празника на розата.

Roze Wine Expo 2016 по традиция започва с Националния конкурс за розе Златен киликс на 3 юни, в който признати български винени експерти, включително и от екипа на DiVino, ще оценяват розе постиженията на родните винопроизводители. Наградата на конкурса е реплика на киликс - древногръцки разлат съд за вино.

В следващите дни програмата на фестивала включва:

• Търговско изложение на вино предприятия и бутикови изби; производители на други продукти от вино; хранителни стоки и произведения на занаятите и изкуствата, тематично свързани с винопроизводството, розопроизводството и модерното земеделие от България и чужбина;

• Художествен конкурс за продуктов дизайн на винен бранд розе;

• Дискусионни форуми, тематични дегустации и майсторски класове, свързани с темите на фестивала;

• Мултимедийни и жанрови арт събития;

• Благотворителен бал на розето

С мотото La Vie en Rose – Le Monde en Rosé (Животът в розово – Светът в розе), вече традиционният фестивал на розето пренася интересът към виното от големите градове в сърцето на един от най-интересните български винени региони – Розовата долина.

Фестивала ще се проведе в градината и сградата на Народно читалище Искра – 1860 като входът на 4 и 5 юни е свободен. Заповядайте!