24 октомври 2013, Ясен Бориславов
Над 150 марки ракия и други традиционни спиртни напитки са показани на открития днес първи балкански фестивал на ракията.
Трийсетина производители от България, Сърбия, Македония, Гърция и Турция три дни ще показват продуктите си в мраморното фоайе на НДК. Програмата освен дегустации включва и семинари за историята, традицията, производството и пазара на ракии по света. Шеф-готвачката Сидония Радева ще покаже възможности за комбиниране на ракия с храна, както и ястия, които се приготвят с ракия като домашно приготвена сьомга и сорбе от круша. Урокът ще се проведе в зала 8 на НДК на 25 октомври от 16:15 часа. За високия дух на публиката ще се грижи и Берковската духова музика.
Близо 400 български вина ще бъдат представени по време на DiVino.Taste 2013. Най-големият форум за българско вино ще се проведе на 16 и 17 ноември в зали 6 и 8 на НДК в София. Повече информация може да намерите тук.
Винарните от Южен Сакар ви канят на 9 декември на вкусно и весело, винено и артистично зимно празненство. Домакини са Росалеа и Бисанте.