Начало - Статии и новини - Новини - DiVino Top 10 за 2016 - осмо място
Новини
   

DiVino Top 10 за 2016 - осмо място

09 март 2017, DiVino

DiVino Top 10 за 2016 - осмо място

#8 в DiVino Top 10 за 2016

Tohun From Black Sea Coast 2011 купаж

DiVino рейтинг 4
91 точки
18 лв.
6 150 бутилки

Дегустирано: януари 2017
Производител: Тохун
Произход: района около Поморие

Едно вълнуващо вино, намиращо се в апогея си, заема престижното място #8 в десетката на най-добрите български вина за 2016 според DiVino. Това е чудесният червен купаж на поморийската изба Тохун - From Black Sea Coast, който е и първо вино в Top 10 до момента на винарната.

Изключително ни бе приятно да отличим толкова добра работа с червените сортове в една типично "бяла" изба, където финото шардоне и ароматният совиньон отдавна са спечелили сърцата на нейните почитатели. Зад успеха, съвсем естествено, стоят хората във винарната и най-вече енологът Даниела Стаматова, на която трябва да благодарим за това елегантно и благородно вино! Отлична работа в изба Тохун, които с всяка следваща година все по-добре развиват портфолиото си, очевидно базирайки се на потенциала на своите лозя.

Дегустационна характеристика на виното:
Merlot & Cabernet Sauvignon с интензивен, керемидено червен цвят. Носът е с класическо благородно развитие, с нотки на сушени домати, печени червени чушки, мента, черешов ликьор, сладки подправки и сладки черни плодове. Тялото е средно до плътно, с осезаемо зрели, фино зърнисти танини и финал със спомен за сладки сушени плодове, сушен домат и кожа. Отлично за пиене в момента!

всички вина 1-20 място