Начало - Статии и новини - Новини - DiVino Top 10 за 2016 - трето място
Новини
   

DiVino Top 10 за 2016 - трето място

14 март 2017, DiVino

DiVino Top 10 за 2016 - трето място

#3 в DiVino Top 10 за 2016

Better Half Single Vineyard Zmeevo 2013 купаж
DiVino рейтинг 4
91 точки
20 лв.
2 400 бутилки

Дегустирано: януари 2017
Производител: Бетър Халф
Произход: района на с. Змеево, старозагорско

Ето и бронзовият медалист от Голямата Тройка на българското вино за 2016 според класацията на DiVino!
Бетър Халф (по-добрата половина - от англ.) е една от най-новите и крайно интересни винарни у нас. Класическа гаражна изба, там, където всеки съд има отделна, собствена история. И няма как да не е така, защото това е семейният проект на Николай Далаков. Заедно със съпругата му Яна и синовете им Стефан и Николай, те буквално живеят сред своите вина.

Николай е доста разпознаваем винар, отдавна е име в българската винена индустрия и неведнъж е доказвал, че когато се захване с нов проект, той обикновено става супер успешен. И това, без съмнение се дължи предимно на едно нещо - неговата огромна любов към виното. Бетър Халф по някакъв начин е "зрелостният" проект на Николай Далаков и въпреки, че е едва на две реколти, той впечатлява с добре обмислени купажи, елегантни червени и розета, както и няколко бели изненади. Изглежда той вече е открил по-добрата половина от себе си.

Добре заслужено трето място за дебютанта Бетър Халф, който се надяваме да виждаме и в следващите години в челните места на класацията!

Дегустационна характеристика на виното:
Cabernet Franc & Cabernet Sauvignon & Syrah. Цветът е плътен, жив гранат с меки отблясъци. Комплексен и елегантен, носът на виното предлага класически нотки на печени червени чушки, череши, мента и благородни землисто-пикантни акценти. Средно до плътно тяло с фини, зрели, кадифено гладки танини и много атрактивен, дълъг, леко пикантен финал със спомен за сушени плодове и подправки. В много добра кондиция за пиене в момента, но може да отлежава. (2017-2022)

всички вина 1-20 място