Начало - Статии и новини - Новини - DiVino Top 10 за 2016 - шесто място
Новини
   

DiVino Top 10 за 2016 - шесто място

11 март 2017, DiVino

DiVino Top 10 за 2016 - шесто място

#6 в DiVino Top 10 за 2016

Angel's Estate Deneb Cabernet Sauvignon 2013 каберне совиньон
DiVino рейтинг 3
90 точки
37 лв.
4 000 бутилки

Дегустирано: август 2016
Производител: Ейнджълс Естейт
Произход: района около яз. Жребчево, новозагорско

Следващото вино в класацията като че ли е дошло при нас изпратено... от ангелите!

Ейнджълс Естейт от вече над пет години последователно и успешно защитава репутацията си на супер премиумен произовдител, и, смятаме, тепърва ще разгръща още повече своя потенциал. Всичко в този проект е на високо ниво и много добре обмислено: от зашеметяващата архитектура на избата в имението, през избора на място за лозята, сортовете и подложките, маркетирането на вината и етикетите. И никак не е чудно, че кабернето от най-високата им серия Deneb (Денеб, по името на най-ярката звезда в съзвездието Лебед), изпревари внушителни вина, за да заслужи своето шесто място.

Браво на целия екип на имението на ангелите и водещият винар - Александър Велянов, както за това каберне, така и за останалите вина от серията! Вкусът им наистина е божествен.

Дегустационна характеристика на виното:
Много интензивен, непрогледен тъмночервен цвят. Сортов нос с отличителните нотки на зрели черни плодове - касис, черна череша, черна боровинка, къпина, заедно със сладки коледни подправки и маслено-ванилови акценти. Мощно тяло с велурени, но много приятни и зрели танини, с нотки на мастило и катран във вкусовия аромат и дълъг, подправков финал. Зрелищно каберне с потенциал. (2017-2022)

всички вина 1-20 място