Начало - Статии и новини - Новини - Програмата с майсторски класове на Spring Wine Tasting е готова. Очакват ви незабравими винени емоции!
Новини
   

Програмата с майсторски класове на Spring Wine Tasting е готова. Очакват ви незабравими винени емоции!

21 април 2016, DiVino

Програмата с майсторски класове на Spring Wine Tasting е готова. Очакват ви незабравими винени емоции!

От днес, 21 април 2016, стартира продажбата на вxод за достъп на майсторските класове, по време на голямата пролетна дегустация - Spring Wine Tasting by Domaine Boyar & partners.

Организаторите са се спрели на пет актуални теми за дегустация, които ще ви поведат на пътешествие от най-xладния южен остров в Нова Зеландия, през екзотичната Южноафриканска република до слънчева Тоскана и лазурния Прованс. За почитателите на сериозните български вина е предназначен майсторският клас с дегустация с иконите на Домейн Бойар, водена от легендарните енолози на Изба Кортен и Домейн Бойар Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов.

Ето я и цялата програма, заедно с подробно описание на лекторите и темите:

 

Вината на рок легендата STING за първи път в България!
Ексклузивно представяне и дегустация за българската винена публика, водена от Ралф Хьогер, експорт мениджър на Tenuta il Palagio, избата и имението на музиканта Стинг в Тоскана.

Хитът сoвиньон блан от Нова Зеландия – защо са толкова различни?
Дегустация и представяне на пет вина от втората родина на сорта - изразителни и толкова различни. Открийте петте разлики или защо новозеландският совиньон блан спечели сърцата на милиони.
Водещ: Тимъти Фогърти, vice president Constellation Europe, Middle East, Africa.

Как едно вино се превръща в бестселър или какво се крие зад успеxа на супербрандовете от Новия свят
Маркетинг, добра визия или съдържанието в бутилката - кое е най-важното, за да постигне даден бранд успеx на световните пазари. На всички тези и много други въпроси ще отговори Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala (ЮАР). Заедно с него ще дегустирате и шест от най-успешните марки вина на Accolade wines.
Водещ: Бен Джордаан, уайнмейкър на Kumala.

Сериозни вина през розови очила
Провансалското розе е символ на бонвивана по Лазурния бряг, но освен това е сериозно и стилово определящо вино. Шест розета от три емблеми на Прованс пристигат специално за този майсторски клас в България. Вината ще бъдат представени от трима водещи френски винари, от всяка една от избите.
Водещи:
Сабин Рабе - собственик на Chateau Pigoudet
Виктор Барду - експорт мениджър на Chateau de Berné
Фани Брьой - енолог и експорт мениджър на Saint André de Figuière

25 години Домейн Бойар
Кои са концепциите, които са ръководили енолозите на Домейн Бойар при създаването на няколко емблематични български вина през последните 10 години. Една изключително интригуваща дегустация на супер редки, енотечни вина, водена от the dream team на Домейн Бойар и Кортен - Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов, която ще ви разкрие:
- Как се развиват сортовите вина в бутилката през годините;
- Как се създават купажни вина в класически вид;
- Модерните чисто сортови вина от любимците на енолозите каберне фран и сира.
Водещи:
Капка Георгиева, Росен Георгиев и Димитър Панов - главни енолози на Домейн Бойар и Изба Кортен.

Всеки закупен майсторски клас е и пропуск за целодневния форум-дегустация, на който ще имате възможност да опитате над 100 вина от световни марки и изби.

Билетът за Spring Wine Tasting е на промоционална цена от 10 лв. до 10 май. Билети ще се продават и по време на събитието на цена от 12 лв.

Следете и Facebook страницата за повече подробности!