Начало - Статии и новини - Новини - Top 10 за 2016 година на DiVino - девето място!
Новини
   

Top 10 за 2016 година на DiVino - девето място!

08 март 2017, DiVino

Top 10 за 2016 година на DiVino - девето място!

#9 в DiVino Top 10 за 2016

Bratanov Merlot Private Reserve 2013 мерло
DiVino рейтинг 4
91 точки
35 лв.
3 000 бутилки

Дегустирано: януари 2017
Производител: Братанови
Произход: района около Харманли, Южен Сакар

Ако има емблемартичен сорт за района на Сакар, то това открай време е мерлото. Изглежда сочното и меко по характер мерло и щедрият южен климат на тази магическа планина се обичат по най-естествен начин и в резултат винаги се получават разкошни, кадифено меки вина, които носят истинска наслада...

Точно такова е виното на изба Братанови, от техните собствени лозя, разположени до село Шишманово и да, безспорно климатът и почвите имат значение, но това, което е от много по-голямо значение са хората, които го правят. Братанови са малка семейна изба, основана от един баща и двамата му синове, които претворяват една своя мечта в реалност. Това, което не знаете за тях и за тяхното Merlot Private Reserve 2013 е, че зад него стоят изключителен труд, отдаденост и... последователност. Именно това, че изба Братанови са последователни и трудолюбиви, им отреди и деветото място в класацията на най-добрите български вина за 2016 година според DiVino. Това е първото им вино в DiVino Top 10. Засега.

Дегустационна характеристика на виното:
Много красив, мастилен цвят с гранатови оттенъци. Атрактивен нос с много подправки, ванилия, кафе и какао, ликьор от черни плодове и свежи евкалиптови нотки. Зърнисто, стегнато тяло с велурени танини и стегнат, пикантен финал със спомен за сушени сини сливи в черен шоколад. Вино със сериозен потенциал. (2017-2022)

всички вина 1-20 място