Начало - Статии и новини - Новини - Wine Folly, вашият пътеводител в света на виното!
Новини
   

Wine Folly, вашият пътеводител в света на виното!

23 май 2017, DiVino

Wine Folly, вашият пътеводител в света на виното!

DiVino представя на български език Wine Folly, любимия пътеводител на всички хора с интерес към виното – от начинаещи любители до напреднали специалисти.

Книгата Wine Folly (букв. Виномания) ви дава възможност да се наслаждавате на виното като експерт. Този навигатор за виноманиаци и любители опростява и систематизира сложните знания за това как да дегустираме вино, как да разпознаваме качеството, как да съчетаваме храната с вино и как да избираме вина, които да ни харесват при всеки един случай.

Wine Folly е за всички любознателни хора, които имат нужда или от основополагащи знания за виното, или от систематизиране на вече натрупани знания, или просто от справка и подсещане за определени сортове, стилове, географски произход и наименования на виното.

 

 

 

По приятен и забавен начин Wine Folly ни дава цялата важна информация за виното и ни помага да направим своя информиран избор в огромното разнообразие от различни вина, предлагани на пазара. Книгата е визуално ориентиран справочник, пълен с умни и полезни графични решения. С изобретателния си и практичен подход тя е истинска винена библия. На нейните страници ще откриете:

 

- Съществени общи познания за виното
- Профил на най-популярните сортове, типове и стилове вино, както и на други, по-неизвестни: произход, разпространение, типични аромати и вкусове
- Насоки за съчетаване на храна и вино
- Раздел за географските региони с подробни винарски карти
- Съвети за откриване на вина и региони с много добро съотношение между качество и цена

Автори на Wine Folly са създателите на свръхпопулярния американски винен сайт winefolly.com. Маделин Пукет е сомелиер със сертификат от Court of Master Sommeliers, а работата й като дизайнер я вдъхновява за съдържанието на winefolly.com. Джъстин Хамак е съосновател и партньор в Wine Folly. Занимава се със стратегията на сайта, интернет технологиите и информационните модели.

От 23 до 28 май може да намерите Wine Folly в столичния Национален дворец на културата, където Gourmet Publishing предлага своите книги на щанд Б1. Там ще откриете много вълнуващи творби, свързани с гастрономията и виното – както художествена литература, така и специализирани книги.