Източна тракийска низина
Домейн Бойар
Годишно производство: 10000000 бутилки

Винар: Владимир Влъчков главен енолог на „Домейн Бойар Интернешънъл” ЕАД Капка Георгиева старши енолог на „Домейн Бойар Интернешънъл” ЕАД Димитър Панов енолог, управител на изба „Сините скали”  Дойчин Анреев енолог, директор производство изба „Сините скали” 

Собственик: Санта Ана Венчърс изп. директор: Евгени Харамлийски 

Производител: Домейн Бойар

“Домейн Бойар” е първата частна винарска компания след промените и е регистрирана през 1991 г. едновременно в София и Лондон. В периода на икономически преход "Домейн Бойар" се превръща в един от най-големите и престижни производители и износители на българско вино в Европа, Северна Америка, Африка и Азия. Основни пазари на компанията са Великобритания, Бенелюкс, Русия, Канада, САЩ и скандинавските страни. „Домейн Бойар" и „Сините скали" са единствените български вина, попадали в престижната британска класация “Топ 50” на AС Nielsen.

В историята на компанията се откроява 1998 година, когато е одобрен амбициозният проект за построяването на модерна винарска изба в Сливен. Винарна „Сините скали" е проектирана от световноизвестната със своите иновативни решения австралийска компания „A&G Engineering", чието дело са едни от най-модерните световни винарни, и отваря врати за първи гроздобер през септември 1999 г. Избата е разположена в покрайнините на Сливен, в близост до природната забележителност "Сините камъни", както се наричат скалистите хребети, в подножието на Стара планина, откъдето винарната носи своето име. 
Регионът на Тракийската низина, където се намира избата е известен с производството на висококачествени вина. Символ на съвременното българско винарство, „Сините скали" е безспорно най-амбициозният и мащабен проект в българската винарска индустрия. 
Реализирана е с инвестиция от около 30 милиона лева и работи по най-съвременните винарски технологии. Цялото оборудване е от неръждаема стомана, като освен това винарната притежава и обширна изба с над 2000 френски, американски и български дъбови бъчви. 
Ключовите характеристики на "Сините скали" са съвременнo обзавеждане, прецизен контрол на температурата, висок хигиенен стандарт и високообразован персонал. Дизайнът и оборудването на винарната са специално подбрани, за да се прилагат както класически, така и съвременни методи на винопроизводство. В "Сините скали", широкото прилагане на системи за охлаждане в процеса на винообработка и съхранение осигурява предимство по отношение на качествения контрол. Интегрирането на разнообразни компоненти от технологичното оборудване ни позволява да прилагаме най-разнообразни винарски практики. 
В "Сините скали" продължаваме да инвестираме както в технологии, така и в обучението на хората. Това е важно, за да продължи тази изба да представя лицето на съвременното българско вино в България и по света. Винарната е чудесен пример за модерното бъдеще не само на винопроизводството, но и на бизнеса в България. 

Изба Кортен
Изба “Кортен” е разположена в лозаро-винарския район “Тракийска низина”. Известна е с прилаганите методи на микровинификация и с емблематичните си червени вина. 
В Кортен разполагаме с отлична система за охлаждане на мъст и вино, която позволява да прилагаме съвременни винарски практики.
“Кортен” разполага с 2300 американски и френски бъчви – задължително условие при винификацията и производството на премиум вина. 
През 2003 г. стартирахме проект за бутикови вина, от който се родиха вината от серия Solitaire. През 2007 се доразви идеята базирана на методите, прилагани във Франция, по-специално с така наречените вина “vins de garage”. За целта се фокусирахме върху съчетаването на лозарство с винарство, за да създадем вина, които са уникални със своя характер и произход. Гроздето за тези вина е от избрани и контролирани лозя в региона. Ръчно браното грозде се събира и транспортира в касетки, а след това се винифицира в малки дъбови ферментатори от 600 л. 
Всички важни за качеството на виното дейности, като потапяне на шапката и пресоване в кошова преса се извършват ръчно от опитния ни технологичен екип.

Винарна „Шумен” 
Винарна “Шумен” е разположена в североизточната част България. Районът се характеризира с умерен континентален климат и благоприятно влияние на Черно море – условия, които правят “Шумен” ключова винарна за производство на бели вина. Температурните условия и влажността в региона, заедно с почвените характеристики, са особено благоприятни за отглеждането на благородни бели сортове като Шардоне, Траминер, Мускат, Совиньон блан и местния сорт Димят, както и червени сортове като Каберне Совиньон и Мерло. Винарната е основана през 1948 г. Нейните бели вина са първите, които България изнася в Западна Европа. Винарната става собственост на “Домейн Бойар” през 1996 г. и оттогава досега комплексът е обект на поредица инвестиционни проекти за неговото модернизиране и адаптирането му с оглед осъществяване на поставените цели, както по отношение на качеството, така и по отношение на производствения капацитет. 2010 г. във винарната е изградено високотехнологично оборудване за производство на пенливи вина.

Базов ценови клас 4-6 лв

Серията ДБ/DB

Тази гама е с акцент върху първичната плодовост и характерните прояви на сорта в една благоприятна среда. Осезанието за ароматна и вкусова свежест е основната диря в хармонията на този стил вина. 
Подходящо сервирани, те са приятни за пиене и са един комплимент към най-разнообразни храни.

(250 мл / 750 мл / 3 л / 10 л)

Бойар/ Boyar

Вината от тази, сравнително млада, но бързо наложила се на пазара гама целят да се предложи на почитателите на виното възможно най-добро съотношение качество-цена. Стилът е ориентиран към модерния вкус – изявена плодовост, характерна свежест и един хармоничен, даващ наслада вкус. Вината са подходящи, според въображението, за голям брой най-разнообразни блюда и храни. Допълнително удобство за потребителите дават винтовите капачки.

Серията включва: Каберне Совиньон, Мерло, Мускат, Шардоне

( 750 мл)

Среден ценови клас 6-15 лв

Квантум/ Quantum

При създаването на серията QUANTUM вложихме целият си потенциал и подходихме с изключително внимание и към най-малките детайли. Така постигнахме желаната хармония, баланс и завършеност на вината, съчетани с гаранция за постоянно качество. Това е уникалната формула на тази серия – вина, със запомняща се индивидуалност, изявена сортовост и впечатляващ елегантен вкус. 
Изключителното предимство на тази серия е и перфектното съотношение цена-качество.

Серията включва: Пино Ноар & Мерло, Каберне Фран, Сира & Каберне Совиньон, Мавруд & Мерло, Каберне Совиньон, Мерло, Коломбар, Ризлинг,Совиньон Блан, Траминер, Шардоне, Пино Гриджио & Шардоне, Розе Пино Ноар & Сира

(750 мл / 375 мл / 250 мл)

Арс Лонга/ Ars Longa

Виното и изкуството са били винаги свързани не само защото виното е извор на вдъхновение, а защото самото вино е изкуство. Именно в тази древна връзка е основната концепция за създаването на артистична колекция вина Ars Longa. Името е цитат от древногръцката сентенция на Хипократ – Ars Longa, vita brevis est (“Животът е кратък, изкуството – вечно.”) и говори достатъчно за духа на серията. Интересните купажи впечатляват както познавачите, така и любителите на виното, които търсят нови изживявания. 
Колекцията е замислена с изискан стил и много фантазия, като предлага едновременно купажи от популярните сира, мерло, мавруд, каберне совиньон и по-слабо познатите в България сортове каладок и барбера.
Вината “Арс Лонга” са добре балансирани, с много дълбочина и финес, а всяка чаша е извор на артистично вдъхновение за истинския ценител.

Серията включва: Совиньон Блан, Коломбар & Семийон, Шенин Блан & Шардоне, Пино Гриджио, Барбера, Мавруд & Рубин, Рубин & Мерло & Каберне Совиньон, Сира & Каберне Фран & Мерло, Каладок & Каберне Фран & Каберне Совиньон

(750 мл)

Шансон/ Chanson

Най-новото ни предложение за дамите и всички почитатели на елегантния и свеж вкус. Концептуалната серия Chanson включва пет неустоими вина, всяко от които има уникален стил, съблазнителен вкус и жизнерадостен, игрив темперамент.

Серията включва: Рубин, Марселан, Каладок, Пино Ноар, Мускат (750 мл)

Код/ Code

Модерно вино за модерни хора – това предлага съвсем новата ни колекция, мистериозно озаглавена с името Code. Разшифроването на нейното очарование остава за ценителите, които търсят интересни купажи и богати букети от аромати, плюс изненадата на едно по-дълбоко послание, закодирано под видимата повърхност...

Серията включва: Траминер, Шардоне, Виолние, Мерло, Сира

(750 мл)

Висок ценови калс 15-60 лв

Марк Жирардели/ Marc Girardelli

От няколко години Марк Жирардели е силно свързан с България и тази връзка не е формална. Освен активно ангажиран с развитието на ски спорта в България, Жирардели бе запленен и от българското вино. Идеята да има вино носещо неговото име и то с български произход, се развива в последните няколко години, в които световната легендата открива и се влюбва във вината на Домейн Бойар. 
В навечерието на коледните празници 2010 петкратният носител на световната купа поръчва бутилки с негов етикет, които подарява на свои бизнес партньори и приятели като специален подарък, носещ неговото име. Последвалата позитивна реакция е това, което окуражава Марк да съдаде вино с неговото име от България.
Виното на петкратния носител на световната купа по ски е купаж от един световен сорт СИРА и типично българския РУБИН, преплетени в уникален купаж, реколта 2010.
Виното „Марк Жирардели” Сира и Рубин 2010, вече се разпространява в избрани ресторанти в България от търговския екип на Домейн Бойар Интернешънъл. Също така ще се продава и в най-известните ски курорти на Австрия, Германия и Люксембург.

"За мен най-важно е качеството. Качеството във всички аспекти - не само във виното или в спортните дрехи, които носят моето име. Аз обичам добрите ресторанти и хубавите вина, това е от родителите ми, а сега и с жена ми винаги искаме да опитваме умерено, но от най-доброто. Затова избрах да работя с Домейн Бойар", споделя Жирардели пред DiVino

Серията включва: Сира & Рубин, Шардоне, Розе Каберне Совиньон/ Малбек

(750 мл/ 3 л/ 5 л)

Некст Туенти Иърс/ Next Twenty Years

NEXT TWENTY YEARS е юбилейната серия вина, с която „Домейн Бойар” бележи първите 20 години опит от своето основаване и отправя поглед към следващите 20 години напред в бъдещето с нови предизвикателства и вкусове. „Вина от ново поколение” – е девизът на тази серия, с която Домейн Бойар ще изненадва взискателните любители на виното в категорията на стилните и модерни български вина.

Нови и атрактивни за българския тероар сортове като Каладок и Марселан са първите червени вина в колекцията. От тази пролет серията е разширена с класическо провансалско розе от сортовете Гренаш и Мурведър и две ароматни бели вина Семийон и Шардоне със Совиньон блан. Колекцията предлага и още предизвикателства за сетивата на любителите на виното като пенливо Шардоне по класическия метод и две десертни вина в стил Портвайн.

Серията включва: Каладок, Марселан, Гренаш & Пти Вердо & Сира, Семиойн, Розе Каберне Совиньон & Малбек, Шардоне & Совиньон Блан

(750 мл / 3 л)

Домейн Бойар Платинум/ Domaine Boyar Platinum

Вината Platinum са насочени към ценителите и познавачите на класните български вина. Направени с изключително внимание към детайла, те разкриват великолепието на тероара в лицето на големите класически сортове - Каберне, Мерло и Шардоне. Създадени със специален комплимент към взискателния ценител, вината Platinum се отличават с пищна плодовост, ярък характер и уникален стил. Изискани бижута за всяка винена колекция.

Серията включва: Каберне Совиньон, Мерло, Шардоне

( 750 мл / 3 л / 5 л)

Солитер/ Solitaire

Вината от бутиковата серия Solitaire са символ на върховите постижения в българското винарство през последните години. Тя се състои от няколко single vineyard вина, получени след продължително изследване на отделни лозя в Южна България.
Това са елитни вина с нова и модерна концепция, с изключителна индивидуалност, силен характер и богато съдържание, които ярко отразяват авторския стил на енолозите Капка Георгиева и Димитър Панов.
Значимите моменти, при сътворяване на вина с благороден произход и личен облик, са определянето на подходящи лозя, използването на ръчен труд при обработката на гроздето и внимателен контрол в хода на винификация. Ръчно обрано, гроздето се доставя в касетки. Следва допълнителен подбор на добре узрелия и здрав плод. Гроздето ферментира на отделни партиди в малки дъбови съдове. Вината съзряват в бъчви от френски и американски дъб около 12 месеца и стареят в бутилка поне 4 месеца преди пускането им на пазара.
Вината Solitaire са нашият специален комплимент към ценителите на изискания вкус.

Серията включва: Мерло, Каберне Совиньон,Пино Ноар, Каберне Фран, Гранд Сепаж, Каберне Совиньон/ Мерло Магнум

(750 мл / 1.5 л)

Дегустации: "Къщата на виното" на Домейн Бойар е отворена за дегустации между 9:00 и 16:00 часа в делнични дни, като на телефон 044 619 121/123 можете да уговорите дегустация и в празнични дни или след 16:30 ч. Дегустацията и обиолката на избата трае около 1-2 часа. Максимален брой туристи – 45 човека, минимален – 10. Заявките за определeни дни се уговарят предварително. Три варианта за дегустация: Вариант 1: общо 4

Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар
Домейн Бойар