Начало - Изби - Сакар - Катаржина Естейт
Сакар
Катаржина Естейт
Годишно производство: 2000000 бутилки
Собствени лозя: 300 хектара

Винар: Свилен Кисьов и Иван Кисьов

Собственик: Кристоф Трилински

Производител: Катаржина

Katarzyna Estate e историята на една мечта.

Тя започва през 2003, когато двама мъже – Кристоф Трилински и Николай Далаков, се разхождат край свиленградското село Мезек. Очаровани от природата, разкриваща прекрасни възможности, двамата решават да засадят лозя, сред които да построят истинско шато. Там трябва да се произвежда вино, което не само е най-доброто в България, а може да се нареди до емблематичните европейски образци. 

Избата изключително бързо се утвърждава като лидер на винения пазар в страната, а постепенно започва да печели и високи оценки и отличия на престижни международни конкурси. Упоритата работа на екипа дава резултат и само за пет години Katarzyna Estate постига най-големия успех за българско вино на международната сцена. През 2011 вино на Катаржина донесе първия винен Оскарза България – Reserve 2007 е оценено с 90 точки от винения император Робърт Паркър. Сред най-разпознаваемите марки в портфолиото на избата са още Question Mark, Encore, Seven Grapes, Les Fleurs, Les Amandiers, Les Cailloux, Le Carre d'Or, Contemplations, Mezzek, Twins, Der Traminer, Smaraida и др. 

Историята

Кристоф Трилински е президент на мултинационалната компания Belvedere със седалище във Франция с филиали по целия свят и годишен оборот над 70 млн. бутилки (200 млн. евро). Николай Далаков управлява дъщерната компания Belvedere България от създаването й през 2000. Три години по-късно тя придобива винзаводите в Стара Загора (Домейн Менада) и Любимец (Сакар), както и избата в с. Оряховица, които се развиват и днес.

Katarzyna Estate става реалност през 2006, след лична инвестиция от над 12 млн. евро на Тирилински и много желание и любов към виното и мястото от страна на всички участници в проекта. 

Амбициите на екипа обаче не стигат до тук. Тяхната основна цел е да продължават да произвеждат български вина, които да са образец със своите безспорни качества, да утвърждават положителен образ на българското вино по света, като трайно влязат в полезрението на ценителите и поставят България в нова светлина на световната винена карта.

Местоположение:

Katarzyna Estate се намира в един от най-благодатните райони за отглеждане на лозя в България и Европа. 

Избата е позиционирана в най-южната част на България, на 2 км от с. Мезек и на около 7 км от Свиленград, в подножието на Източните Родопи. Местността е хълмиста, много живописна и все още прелестно дива. По хълмовете и в деретата растат типичните за района пирамидални тополи, нискорасъл дъб и габър, а долината на р. Марица е обрасла с гъсти върбови гори. 

Земята е песъклива, камениста и бедна, поради което основните земеделски култури в района са сусам, тютюн, памук, бадеми, праскови, кайсии и грозде. В различните части на имението почвите са лесивирани канелени горски (Chromic luvisol), излужени канелени горски (Eutric cambisol) и рендзини (Rendzina).

Климатът е умереноконтинентален със силно средиземноморско влияние. Лятото е сухо и горещо, а зимата – топла и дъждовна. Katarzyna Estate се намира в района с най-продължително слънчево греене, като през вегетационния период температурната сума достига 4000° C.

Преобладават северозападни и североизточни ветрове. Южният вятър, така ненавиждан от лозарите, особено през август, защото изсушава гроздето, тук е рядко явление. 

Лозята  

Лозята на Katarzyna Estate са живописно разположени в местността Бялата пръст около самата изба на площ от 300 хектара. Засадени са през 2004 след внимателно проучване на почвите и климатичните специфики на отделните парцели. Винарната притежава още 1000 дка лозе в землището на с. Белица, засадено през 2006 и 1500 дка в землището на с. Лозен, засадено също през 2006. 

Съотношението между червени и бели сортове е 70:30. Червените са мерло, каберне совиньон, сира, каберне фран, малбек, темпранийо, карменер, и мавруд. Белите са шардоне, совиньон блан, семийон, вионие, мускат отонел и траминер. 

Гъстотата на засаждане е 413 лозички в декар, при ширина на редовете 2,20 м и 1,10 м между лозичките. Формировката е Двураменен Кордон и Гийо. От 2009 година 100% от лозята са в плодоотдаване. 

При отглеждането се прилагат най-съвременни лозарски практики за постигане на максимално качество на гроздето – зелена резитба, промушване и привързване на леторастите, отстраняване на част от листната маса и зелен гроздобер.

Екипът

Основна роля за налагането на избата като лидер на пазара има екипната работа на специалистите, които заедно обсъждат и планират операциите, които да се извършват по лозята във всеки един етап от производствения процес. 

В избата има трима технолози, а отделно от тях работи и агрономски екип. Всички те имат професионален опит и специализации извън България. Избата има и установена практика за обмен с експерти от Франция, което непрекъснато повишава уменията на професионалистите и респективно води до положителните резултати от гледна точка на продукцията.

Вината

Вината на Katarzyna Estate се произвеждат по класически технологии с преобладаващо ръчен труд, когато това е от значение за качеството. По време на гроздобера всекидневно чрез лабораторни анализи и дегустации се следи за захарното съдържание, титруемите киселини и фенолната зрялост на гроздето в отделните парцели. Водят се прецизни дневници на резултатите, за да се натрупа базата данни, която след време ще позволи да се оцени реалният потенциал на тероара.

 

KATARZYNA RESERVE 

каберне совиньон & мерло 2007   

Това е виното, оценено с рекордните 90 точки за България от винения експерт Робърт Паркър. То е продукт на най-старите лозя в Katarzyna Estate, засадени през 2004, бленд 60/40 от каберне совиньон и мерло. Отлежавало е в бъчви  24 месеца. 

Reserve 2007 е с искрящ и наситен гранатов цвят. Носът е средно интензивен, елегантен и атрактивен, многопластов,  с изява на зрели червени плодове, сладки подправки, черен шоколад, евкалипт и дим. Виното е с мощно тяло. Вкусът е концентриран, плътен и в същото време сочен, балансиран и мек. Отново зрял червен плод с мармаладен тон, подправки, дим и шоколад. Дъбът е хармонично интегриран, танините са велурени. Притежава дълъг послевкус с плавен и топъл завършек. Виното е с потенциал за стареене в бутилка. В дегустационните бележки за Reserve 2007 Марк Скуайърс от Wine Advocate пише: "Това вино добавя постоянство и допълнителен пласт от две или три дълбочини върху добре познатия Question Mark, давайки повече пълнота в устата. Добре структурирано."

 

QUESTION MARK  

Това е виното, което сайтът на Робърт Паркър - Wine Advocate, определи като Clearly exceptional stuff. Работният етикет с „?", който използвахме за предварителното представяне на първото вино на Katarzyna Estate, пожъна такъв успех, че целият ни екип единодушно реши да запазим "въпросителния знак", който ни донесе толкова успех и върху оригиналния етикет.

   • QUESTION MARK 

каберне совиньон & мерло 2006

Дълбок пурпурен цвят с гланц. Щедър и многопластов нос с нюанси на черни плодове (къпина, синя слива), пипер, кедрово дърво и тютюн. Тялото е мощно, вкусът е плътен, впечатляващо балансиран, мек и сочен, с усещане за зрял плод, черен шоколад и карамел. Танините са галещи, а финалът е продължителен, плавен и елегантен.

  • QUESTION MARK 

каберне совиньон & мерло 2007

Красив, много наситен пурпурен цвят с блясък. Елегантен и свеж, комплексен нос с изява на зрял червен и черен плод, подправки, евкалипт и какао. Вкусът е плътен, балансиран и сочен с усещане за сладък червен плод (захаросана вишна) и сладки подправки. Продължителен и елегантно пикантен финал.

  • QUESTION MARK 

каберне совиньон & мерло 2009

Искрящ дълбок, пурпурен цвят с гранитови отблясъци. Богат, заплетен аромат на черни и червени плодове, пипер, землист тон и класен френски дъб. Мощно, богато , изпълнено тяло, с кадифен вкус на черен шоколад, мока и ванилия. Запомнящ се послевкус. Виното съчетава богатство, структура, мощ и елегантност. Благородно и класическо вино, силно отражение на реколтата и стила на Katarzyna.

Question Mark 2009 e оценено с 88 точки на сайта на Робърт Паркър – Wine Advocate.

  • QUESTION MARK GOLD

каберне совиньон & мерло 2008

Дълбок, пурпурен цвят с гранатови отблясъци. Богат, концентриран аромат на зрели черни горски плодове, пипер, мъх, землист тон и класен френски дъб. Мощно, богато,сочно тяло, с кадифен вкус на черен шоколад и мока. Много приятен финал, с хармонични и меки танини.

Вино с изключителен вкус, съчетаващ мощ и елегантност, което има голям потенциал за отлежаване в бутилка.

Question Mark Gold 2008 е оценено с 88 точки в сайта на Робърт Паркър - Wine Advocate.

 

SMARAIDA

совиньон блан, семийон и мускат 2010

Знаете ли коя е Смарайда? Тя е вярната съпруга на банкера Атанас Буров, за която той пише “Мисля за България, мечтая за теб”. Тя е и непознатата със смарагдови очи, която видяхте вчера в парка и в която за минута се влюбихте до полуда. Днес Katarzyna провокира с загадъчното вино Smaraida, носещо аромата на пролетна свежест и вкуса на настъпващото лято. Наситеножълт цвят със зеленикав нюанс. Елегантен и концентриран нос с акценти на цитрус, жълт плод, момина сълза и тревисти нотки. Добре балансиран и богат вкус с обемно тяло, добра дължина и фина свежест в завършека.

 

KATARZYNA DER TRAMINER 

траминер 2010

Чарът на Der Traminer се дължи на традиционния подход, който Katarzyna Estate използва при създаването му – обработката на лозовия плод грозд по грозд, зърно по зърно. Така традицията запазена от 1670 година в австро-унгарския град Трамин, превръща това вино в истинско удоволствие и наслада за търсещия дух. Наситено жълт цвят, със зеленикъв нюанс. Хармоничен и нежен нос с нюанси на роза и трендафил, мед и ванилия. Вкусът е елегантен, фин, с много добър обем, дължина и приятна свежест. Впечатляващ вкусов аромат и послевкус. 

 

FIRST VINTAGE 

мерло, сира, малбек, кабарне совиньон, темпранийо, рубин, мавруд, 2006

Това е първото вино, произведено в Katarzyna Estate, както личи и от името му. Купажът е от седем червени сорта. Тъй като няма как да се повтори, следващите реколти от този бленд са включени в портфолиото на винарната като Seven Grapes. Наситен и жив рубинен цвят. Интригуващ и развит комплексен нос с изява на сушени домати, кожа, пипер, сладки подправки, шипков мармалад и тъмен шоколад.  Балансирано и сочно на вкус с усещане за меки танини и пикантна свежест в завършека.

 

SEVEN GRAPES 

мерло, сира, малбек, кабарне совиньон, темпранийо, рубин, мавруд, 2009

Разнообразието на нашите лозя е вдъхновението на това вино. Всеки от 7-те сорта дава своя характер на този уникален бленд и го предръща в едно вълшебно удоволствие. Много интензивен гранатов цвят. Увлекателно сложен и сочен нос с нюанси на червен и черен плод (дренки, печена синя слива), подправки, шоколад и кафе. Елегантно тяло със сочен вкус и зърнести танини. Дълъг и впечатляващ финал с добре вграден дъб.

 

ENCORE 

Това вино е създадено да събужда емоции, размисли и надежди. Носи авантюристичен и търсещ дух и стремеж към още победи. 

  • ENCORE 

сира 2007

Мастилено интензивен пурпурен цвят с виолетов пръстен. Сортов и много пищен нос с нюанси на зрял черен плод, подправки, дим, шоколад и кожа. Мощно, зряло и същевременно нежно тяло. Вкусът е плътен, обемен и сочен с усещане за зрял плод, шоколадов ликьор и кадифени танини. Дълъг и плавен финал с пикантни нотки в послевкус. 

  • ENCORE

сира 2009

Искрящ, дълбок, пурпурен цвят. Богат аромат на тютюн, нотки на зрели червени плодове, пипер, вишна и добре интегриран дъб. Виното има богато, плътно, сочно тяло със силно изразен обем и мощ. Финала е дълъг и мек, дъбът е много добре интегриран. Богатият вкусов аромат и сладкия послевкус говори за класа.

Encore Syrah 2009 e оценено с 84 точки на сайта на Робърт Паркър – Wine Advocate.

Encore Syrah 2009 на Katarzyna Estate се нареди и сред най-добрите вина в света със златен медал на престижното изложение Syrah du Monde във френския град Ампюи през лятото на 2010. На дегустациите участваха 387 вина от 27 държави.

 

LES FLEURS 

Цветята са красивото начало на всеки ред в лозята на Katarzyna Estate. Те са и красивото вдъхновение за вината Les Fleurs – очарователни и пленяващи като букет от свежест, подарен от любим човек.

  • LES FLEURS

шардоне 2009

Красив жълто-златист цвят със зеленикав оттенък. Свеж и елегантен нос с изразителни цитрусови нюанси, фин дъб и прясно изпечен кроасан. Вкусът е плътен, балансиран и същевременно нежен. Завършва с приятна свежест и благодорни каменисти нотки. 

  • LES FLEURS

шардоне 2010

Изключително плътен жълт цвят със свежи зеленикави нюанси. Класен зрял и концентриран нос, съчетаващ жълт плод, свежи цветя, ванилия, ядки, препечен хляб и елегантно вграден френски дъб. Плътно, обемно и меко тяло с впечатляваща дължина и приятна свежест. Усещане за вкус на ядки, минерален характер и запомнящ се вкусов аромат.

 

LES AMANDIERS 

Всяко вино е свързано със земята. Тя му дава основата, върху която лозята, а след това и технолозите могат да развият пълното очарование и уникалност на виното. На Les Amandiers земята дава и името, закодирано в миналото и бадемовата горичка, върху която се намира лозето днес.

  • LES AMANDIERS

шардоне & совиньон блан 2009

Плътен бледозлатист цвят с блясък. Свеж и много атрактивен нос с усещане за ананас, ябълка, ванилия, мед, интегриран фин дъб и препечен хляб. Вкусът е обемен и плътен, но свеж и с минерални нотки във финала. Виното е отлежавало 16 месеца в бъчви, което обяснавя неговото благородство и потенциала за стареене в бутилки.

Les Amandiers 2009 е оценено с 83 точки на сайта на Робърт Паркър – Wine Advocate.

  • LES AMANDIERS

 шардоне & совиньон блан 2010

Наситен, плътен, жълт цвят с игриви зеленикави оттенъци. Класически нос съчетаващ характерните за Шардоне аромати на зрял жълт плод и цитрус, преплетени с характерните за бовиньон блан аромати на зряла праскова,и тревисти нюанси, допълнени от приятното усещане за мед, ванилия и автолизантни нотки. Вкусът е богат, мощен с изключително съчетание на мекота, сладост, свежест, допълнен от силен вкусов аромат.

 

LE ROSE

Не е случайно, че французите от Прованс и Лазурния бряг са издигнали розето в култ. Това е може би единственото вино, което подхожда и за обяд и за вечеря, за горещ следобед и прохладна вечер. Вино, без претенциите на големите червени и бели вина, но не по-малко впечатляващо с невероятната си розова свежест и очарование. 

  • LE ROSE

 сира & малбек & каберне фран 2009

Много нежен розов цвят "сьомга" с гланц. Деликатен и нос с нюанси на червена череша и свежа трева. Обемно, сочно и елегантно тяло с усещане за червен плод. Нежен и свеж финал. 

  • LE ROSE

сира & малбек & каберне фран 2010

Светло розов цвят със сив оттенък. Деликатни свежи плодови аромати с нюанси на цитрус и ванилия. Вино с приятен и хармоничен вкус, деликатна свежест и запомнящ се послевкус. Атрактивно вино със свеж летен полъх.

 

CONTEMPLATIONS  

Contemplations са вината с послание. Впечатляващи с уникалните си етикети с препратки към културата, изкуството, историята, науката или кулинарията, Contemplations провокират търсенето на духа и извън бутилката. 

  • CONTEMPLATIONS RED 

2008

Искрящ рубинен цвят с пурпурни отблясъци. Щедър и съблазнителен нос с нюанси на дребни черни плодове, тютюн, евкалипт и кожа. Сочно и балансирано на вкус, обемно и плътно тяло. Топъл и продължителен, елегантно пикантен финал. 

  • CONTEMPLATIONS RED 

2009

Цветът е наситено червен с рубинени отблясъци. Силно концентриран аромат на зрели червени горски плодове, екзотични подправки, ванилия и кафе. Дълъг послевкус. Вино с отличeн потенциал за стареене.

  • CONTEMPLATIONS 

совиньон блан 2009

Свеж бледожълт цвят. Сортов тревисто-плодов нос с нюанси на прясна коприва, цитрус и ананас. Деликатен и много свеж плодов вкус с продължителен и сочен финал. 

  • CONTEMPLATIONS 

совиньон блан 2010

Впечатляващ жълто-зелен цвят. Сложен, преплетен и концентриран аромат на зряла праскова, тревисти нотки, елегантен дъб и препечен хляб. Хармоничен плътен вкус с приятна свежест и запомнящ се вкусов аромат.

  • CONTEMPLATIONS 

шардоне 2009

Свеж сламеножълт цвят, типичен за вино, съзрявало в бъчва. Атрактивен нос с нюанси на зрял цитрусов плод и автолизни тонове на фин дъб, прясно изпечен сладиш и ядки. Вкусът е плодов, балансиран и хармоничен с приятно свежа сладост в завършека.   

  • CONTEMPLATIONS 

шардоне 2010

Интензивен жълто-зелен цвят. Хармоничен аромат на цитрус, жълт плод, елегантен дъб и автолизат. Богат и обемен вкус с приятна свежест и мощен вкусов аромат, с усещане за препечен хляб и ядки.

 

LE CARRE D’OR 

малбек 2009

Наситен пурпурен цвят с блясък. Средно интензивен плодов нос с акценти на дребни червени и черни плодове и сладки подправки. Обемно и сочно тяло с меки танини и плодов финал.

 

LES NUITS BLANCHES 

"Белите нощи“ не са единствено зрелищен природен феномен. "Белите нощи“ са разпадането на тъмнината пред цветовата феерия на пролетта, сякаш магичното превръщане на нощта в бледорозова романтична приказка. Такова е и розето Gris Les Nuits Blanches – пленяващо свежо и ефирно, вдъхновено от топлите нощи над Katarzyna Estate.

  • LES NUITS BLANCHES

каберне совиньон & сира & рубин 2009

Много красив, бледорозов цвят с метални отблясъци. Нежен аромат с усещане за червени горски плодове и лек ванилов акцент. Вкусът е балансиран и плодов с цитрусова свежест в послевкус. 

  • LES NUITS BLANCHES

каберне совиньон & сира & рубин 2010

Много интересен и завладяващ светло розов цвят със сив нюанс. Концентриран аромат на горски плодове, ванилия и подправки. Перфектно балансиран вкус. Ароматът на горски полодве доминира на небцето. Това свежо и хармонично вино има дълъг послевкус.

 

HALLA 

Хала по време на социализма е секретното име на граничната застава на югоизточната граница между България и Гърция. Сега тази земя е част от красивите лозя на Katarzyna Estate, част от ничия земя, където природата повече от 45 години е оставена да следва своя път.

  • HALLA

мерло 2009

Наситен тъмнорубинен цвят с гланц. Елегантен нос с усещане за зрели горски плодове и акценти на фин дъб и евкалипт. Вкусът е балансиран с приятни плодови киселини и елегантно поднесена ванилена сладост в дългия финал.  

  • HALLA

шардоне & пино гри 2009

Интензивен сламеножълт цвят със зеленикав оттенък. Средно интензивен и атрактивен нос с изява на зрели жълти плодове, ананас и минерална нотка. Вкусът е мек и същевременно плътен, с приятно свежи плодови киселини в завършека.

• HALLA

шардоне & пино гри 2010

Виното е с красив интензивен сламено - жълт цвят със зеленикaв нюанс. Атрактивен аромат на грейпфрут, зрял жълт плод и деликатни минерални нотки. Усещане за пълнота и приятни киселини с дълъг приятен послевкус.

 

TWINS 

Twins са близнаците, уникални и индивидуални, работещи заедно в синхрон и хармония. Създадени от братята близнаци енолози на Katarzyna Estate, вината Twins Cabernet Sauvignon & Cabernet Sauvignon и Twins Chardonnay & Chardonnay съчетават комбинацията от две партиди вина в уникален бленд с много хармония и настроение.

  • TWINS

каберне совиньон & каберне совиньон 2008

Дълбок пурпурен цвят с блясък. Щедър нос с нюанси на черни горски плодове, зряла синя слива, подправки и дъб. Обло и балансирано тяло с плодов вкус и нюанс на зрели и „сладки” танини. 

  • TWINS

шардоне & шардоне 2009

Красив и плътен жълт цвят със зеленикав отблясък. Богат и сложен нос с изява на сладък жълт плод, хлебна коричка, добре интегриран дъб и банан. Тялото е обло и плътно. Вкусът е свеж, комплексен и балансиран с усещане за зряла праскова, ананас, круша и ванилено-карамелени нотки във вкусовия аромат. Финалът е свеж с нежно пикантен акцент. 

  • TWINS

шардоне & шардоне 2010

Наситеният жълто-зелен цвят дава старта за това интригуващо преживяване. Елегантно и стилно шардоне, с плътен и богат нос, с нотки на сладки плодове, препечен хляб, нежен и асимилиран дъб. Kомплексен вкус с нотки на ванилия. Обемно тяло с приятна свежест и дължина.

 

LES CAILLOUX 

Създаването на едно истинско хубаво вино е серия от натрупвания на благоприятни природни условия, опит, амбиция и знание. Като натрупване на камъчетата по пътя към успеха и Les Cailloux допълва вината на Katarzyna Estate с неповторим вкус и елегантно очарование.

  • LES CAILLOUX

вионие & шардоне 2009

Нежен, бледозлотист цвят. Свеж и комплексен нос с цитрусови нюанси (грейпфрут), праскова и кайсия. Средно тяло с приятно концентриран плодов вкус (отново праскова и кайсия) и деликатни минерални акценти в свежия финал.

  • LES CAILLOUX

вионие & шардоне 2010

Комплексен, цветист аромат и нюанси на жълт плод, минерали и препечен хляб. Елегантен вкус съчетаващ обемно тяло с приятна свежест и баланс. Изключителен вкусов аромат и запомняща се дължина.

 

MEZZEK 

Лозята на Katarzyna Estate се намират само на няколко километра от тракийската гробница Мезек (4-3 в пр. Хр.), която дава и името на вината от серията Mezzek. Вдъхновени от тракийските легенди, енолозите на Katarzyna Estate създават един модерен прочит на историите за тракийското вино.

  • MEZZEK

мерло 2009

Наситен рубинен цвят с вишнев оттенък. Зрял и сочен нос с усещане за червени плодове, конфи тон и пушек. Вкусът е мек и балансиран с шоколадови нотки във финала.

  • MEZZEK

каберне совиньон & мавруд 2009

Хубав рубинен цвят. Средно интензивен нос с усещане за зрял червен плод, подправки и добре интегриран дъб. Балансирано и сочно на вкус с меки танини и елегантен финал.

  • MEZZEK

каберне совиньон 2009

Красив тъмночервен цвят. Сортов нос с изява на дребни черни плодове, дим и подправки. Балансирано и хармонично тяло с меки танини и зрял плод с шоколадова нотка в послевкус.

  • MEZZEK

мерло & малбек & сира 2009 (розе)

Нежен цвят на дива сьомга. Деликатен нос с нюанси на горска ягода, малина и вишна. Свеж и хармоничен вкус с цитрус и ванилена нотка във финала.

  • MEZZEK 

мерло & малбек & сира 2010 (розе)

Красив светлорозов цвят. Хармоничен аромат на червени, горски плодове. Балансиран и свеж вкус с фин послевкус.

  • MEZZEK

шардоне 2009

Свеж, сламеножълт цвят със зеленикав нюанс. Свеж, цитрусов нос с приятна пикантност и акценти на пъпеш, праскова и деликатен дъб. Свежо и живо в устата, с усещане за цитрус и екзотичен тропически плод. 

  • MEZZEK

шардоне 2010

Сламеножълт цвят със зеленикав нюанс. Аромата е цитрусов с леки нюанси на пъпеш, праскова и елегантен дъб. Приятен вкус с усещане за мекота обвита с хармонична  свежест.

  • MEZZEK

совиньон блан & пино гри 2009

Нежен жълт цвят със зеленикав оттенък. Интригуващ нос нюанси на цариградско грозде, тропически плод и свежи тревисти нотки. Свеж и плодов вкус с хрупкави киселини и усещане за зелена праскова и тревисти нотки в послевкус.

  • MEZZEK

совиньон блан & пино гри 2010

Наситен жълто-зелен цвят. Елегантен аромат на тропически плод, тревисти нотки,  цитрус и лека минералност. Обемен, мек и богат вкус, с приятна свежест.

 

Награди 

Katarzyna Estate е носител на над 100 награди от български и международни конкурси. Част от тях са златни и сребърни медали на MUNDUS VINI, Chardonnay du Monde, SFO International Wine Challenge, Syrah Du Monde и др.

Международните награди през 2011:

Robert Parker Rating

90 точки –  Katarzyna Reserve, 2007

89 точки –  Katarzyna Reserve, 2008

88 точки – Question Mark Gold, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2008

88 точки – Question Mark, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2009

84 точки – Encore, Syrah, 2009

83 точки – Les Amandiers, Chardonnay & Sauvignon Blanc, 2009

International Wine Guide, Spania 2011

Gold medal – Katarzyna Reserve, 2008

Gold medal – Question Mark Golg, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2008

Silver medal – Question Mark, 2009

Silver medal – Encore, Syrah, 2009

Silver medal – Contemplations, Chardonnay, 2009

Silver medal – Contemplations, Merlot & Malbec, 2009

Bronze medal – Mezzek, Cabernet Sauvignon &  Mavrud, 2009

Vinalies International Paris 2011

Gold medal – Encore, Syrah, 2009

Gold medal – Question Mark, Cabernet Sauvignon & Merlot, 2009

Chardonnay du Monde 2011

Bronze medal – Les Fleurs, Chardonnay, 2009

Дегустации: Да