Долината на струма
Стримон
Собствени лозя: 45 хектара

Собственик:    

Производител: Стримон Левуново

 

Марката Стримон от Винен Масив Левуново е вино, което носи  послание за щастие, още от древни времена. Стримон решават да създадат марка бутикови вина, вдъхновени от оригинални български традиции. Техните вина са направени с внимание към всеки детайл и това е едно от нещата, които правят техния продукт специален.

 

На площ от 450 дка, в живописната долина на река Струма в Югозападна България, в близост до гръцката граница са разположени собствени лозови масиви. Тероарът със своите уникални характеристики им позволява засаждането и отглеждането на висококачествено грозде - мерло, каберне совиньон, сира, пети вердо, санджовезе, каберне фран, небиоло, всички внесени от Италия, а също и традиционните за този регион широка мелнишка лоза , отглеждани тук от векове.

 

Днес те правят млади вина със силна сортова характерситика. Вината Стримон се характеризират с плътно и обемно тялото, и без сурови танини. Вината се отличават с високото си интензивност и концентрация на вкус и аромат.Те създават трайни впечатления, дълъг и чудесен послевкус, който дава усещане за елегантност и изисканост.

 

Стримон контролира  качеството на продукта, от първото зрънце на грозда  до последната капка в чашата, за да се уверият, че не може да се устои на техните вина.