Начало - Статии и новини - Вино на фокус - When We Dance Chianti DOCG
Вино на фокус
   

When We Dance Chianti DOCG

14 февруари 2017

When We Dance Chianti DOCG

Наречено на една от песните на Стинг, последното попълнение на Tenuta Il Palagio е направено от санджовезе, с малко канайоло и колорино. Едно наистина очарователно кианти за всеки ден.

Избата Tenuta Il Palagio е построена в средата на XVI век и постепенно се е разраствала като имение заедно с просперитета на своите собственици - семейство Мартели. През 1819 година я купува графиня Карлота Барболани Монтауто, вдовица на графа на Сан Клементе и остава собственост на фамилията повече от 150 години. Освен вино в Tenuta Il Palagio са се произвеждали още зехтин, пшеница, царевица, захарно цвекло, праскови, кайсии и череши. През 2000 година започва презасаждането на лозята под прецизния поглед на агронома Алън Йорк, който постепенно организира цялостния масив от органично към биодинамично земеделие.

Когато преди 15 години Стинг и съпругата му Труди откриват имението, двамата полагат доста усилия да възстановят вилата, страничните постройки, маслиновите гори и лозя в целия им предишен блясък. Днес секващата дъxа красота и атмосфера в Il Palagio завладяват всеки гост. От години в имението се произвежда великолепен мед и зехтин, а от няколко години - и вина от изключително качество. Всички продукти, които се произвеждат в имението са био сертифицирани.

Дегустация на четири вина от Tenuta Il Palagio ще се проведе на 16 февруари в Грейп Сентрал.