Начало - Ирина Софранова
Автори в Дивино

Крит: скритото съкровище на Гърция

Остров Крит е необикновена винена съкровищница, която тук откриваме благодарение на Ирина Софранова, с цялата й страст и професионален интерес към виното и хората, които го създават.     

Какво не знаем за виното на Черна гора?

Жупа: сръбската Бургундия

Италия и Франция са винени шедьоври. Никой не се съмнява. Но дали не е време да си отворим очите и за нещо друго? Вино, което не идва отдалече, близко е като манталитет и цена и ни дава поглед върху съществуващи от векове, но нови за нас винени дестинации, за които не сме подозирали, че съществуват. Не е ли хубаво да разширим палитрата, да бъдем любопитни и да опитаме непознати вкусове? Не, няма да ви карам да плащате висока цена и да пътувате далече. Тук, на Балканите, около нас, има много скрити винени съкровища.

Карълайн Гилби MW в търсене на автентични винени маршрути

“Има още много какво да учим, но преди всичко трябва да се научим да бъдем себе си по отношение на виното.” Това беше скритото послание на Карълайн Гилби MW при посещението й в България по покана на РЛВК Тракия. Срещнах се с нея по пътя й из тракийските изби, за да я попитам как възприема развитието на винения туризъм и потенциала на локалните ни сортове.